DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 203ORGANİK TARIM UYGULAMALARI - II0 + 47. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Konvansiyonel tarım ve organik tarım uygulamalarının yapılması
Ders İçeriği bitki yetiştiriciliği, tohumculuk
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1pratik uygulamalar ile teorik bilgilerin pekiştirilmesi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 011       11
Ara Toplam1       11
Katkı1000000011

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)148112
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)14444
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz2OKTAY ERDOĞAN
Detay 2019-2020 Güz5ALAETTİN KEÇELİ
Detay 2019-2020 Güz6GURBET ÇELİK TURGUT

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  OTI 203 Dersin Adı:  ORGANİK TARIM UYGULAMALARI - II
Saat (T+P) : 0 + 4   Şube No : 2   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı :  DOÇENT OKTAY ERDOĞAN E-Mail:  İç Hat: 
Ders Yeri UBYO A0020,
Amaç : Konvansiyonel tarım ve organik tarım uygulamalarının yapılması
İçerik : bitki yetiştiriciliği, tohumculuk
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik tarımın tanımı ve tarihçesi
2 Yeşil devrim nedir?
3 Organik hayat nedir?
4 Türkiye'de organik tarım
5 Dünya'da organik tarım
6 Organik Tarımın Bitki Korumada Yeri ve Önemi
7 Bitki koruma yöntemleri, doğal düşmanlar, doğal pestisitler, bitkisel pestisitler, doğal pestisitler
8 Ara sınav
9 Genetiği değiştirilmiş organizmalar, tarımda risk yönetimi, tarımdan beklenenler
10 Organik tarımsal üretimde kalite kontrol sistemi
11 Organik standartlar, kontrol, sertifikasyon, akreditasyon
12 Toprak erezyonu, oluşumu ve etkileri, erezyonun önlenmesi, toprak su ilişkisi, toprakta suyun önemi, su temini ve sulama suyu, sulama yöntemleri, suyun korunması
13 Dönüşümlü bitkisel üretim, organik tarımda gübreler ve gübreleme, organik gübreler ve besin değeri, hayvansal gübreler, ticari organik gübreler, ticari organik gübreler, sıvı organik gübreler, mineral ve mikrobiyolojik gübreler, yeşil gübreler
14 Değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Er, C., Başalma, D., 2008. Developments in Organic Agriculture. Nobel press. No:1354, ISBN 978-605-395-153-7English
İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım İlkeler ve Mevzuat, Eflatun Yayınevi. Türkçe
Sürmeli, A., 2003. Organik Tarımda Temel İlkeler, Ankara.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU