DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 204ORGANİK TARIMA GİRİŞ3 + 01. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Çevre ve insan sağlığına dost bir üretim şekli olan organik tarımın genel esasları, sertifikasyon sistemi, organik tarım kanunu ve yönetmeliği ile organik tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarını öğretmek
Ders İçeriği Organik tarım ve genel esasları, organik tarım kanunu ve yönetmeliği, sertifikasyon sistemi, organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme teknikleri
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11) Organik tarım felsefesi ve genel ilkelerini öğrenir 2) Organik tarımın gelişim sürecini bilir 3) Organik tarım kanunu ve yönetmeliğini öğrenir 4) Organik tarım sertifikasyon sistemini bilir 5) Organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme tekniklerini öğrenir, karşılaşılabilecek sorunlara çözüm yolları üretir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 01112       
Ara Toplam112       
Katkı1120000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10330
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)133
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)133
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1ALAETTİN KEÇELİ

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  OTI 204 Dersin Adı:  ORGANİK TARIMA GİRİŞ
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı :  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ALAETTİN KEÇELİ E-Mail:  İç Hat: 
Ders Yeri UBYO A0019,
Amaç : Çevre ve insan sağlığına dost bir üretim şekli olan organik tarımın genel esasları, sertifikasyon sistemi, organik tarım kanunu ve yönetmeliği ile organik tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarını öğretmek
İçerik : Organik tarım ve genel esasları, organik tarım kanunu ve yönetmeliği, sertifikasyon sistemi, organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme teknikleri
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tarım nedir Hafta Konular Tarım nedir
2 Tarımda temel sınıflandırmalar
3 Tarımda temel yetiştiricilik sistemleri
4 Tarım ve çevre ilişkileri
5 Ekonomik değeri olan türler I (Bitkiler)
6 Ekonomik değeri olan türler II (Hayvanlar)
7 Dünya tarımının genel görünümü
8 Türkiye tarımının genel görünümü
9 Organik tarım: Temel tanımlar
10 Organik tarım ile klasik tarım arasındaki temel farklar
11 Organik tarımda yetiştiricilik esasları
12 Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri
13 Organik tarımda toprak yönetimi
14 Organik tarımda yasal düzenlemeler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU