DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 211TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ2 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders İçeriği Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik tarım işletmeciliğinin genel sınırları öğrenilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 01          
Ara Toplam          
Katkı0000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13452
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13452
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1OKTAY ERDOĞAN

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  OTI 211 Dersin Adı:  TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ
Saat (T+P) : 2 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  DOÇENT OKTAY ERDOĞAN E-Mail:  İç Hat: 
Ders Yeri UBYO A0021,
Amaç : Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
İçerik : Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Genel bilgiler
2 Tarım tarihine giriş
3 Tarım tarihi
4 Tarım tarihi
5 Gıda maddelerinin tarihsel gelişimi
6 Gıda Teknolojisinin tarihsel gelişimi
7 Ülkemizde bulunan tarım kuruluşları tarihi
8 Ara Sınav
9 Tarım eğitimi veren kuruluşların tarihi
10 Deontoloji
11 Diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler
12 Mevzuat
13 Mesleki oda birliklerinin incelenmesi
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Tarım tarihi ve deontoloji. Mithat Direk., Mikrobun keşfi. TÜBİTAK Yayınları.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları