Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 210İYİ TARIM UYGULAMALARI2 + 07. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı İyi tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders İçeriği Sürdürebilir tarım, ekolojik tarım, iyi tarım uygulamaları, bunların organik tarımla olan ilişkileri, tarım ürünlerinin (Tarla) yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere göre yapılması faaliyetleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İyi tarım uygulamalarının kapsamını öğrenmek, iyi tarım uygulamaları ile geleneksel tarım arasındaki farkları öğrenmek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 001 3 5 54 4 
Ara Toplam 3 5 54 4 
Katkı0305054040

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13452
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13452
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1MİNE SULAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
OTI 210 İYİ TARIM UYGULAMALARI 2 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi MİNE SULAK msulak@pau.edu.tr UBYO A0021 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç İyi tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak.
İçerik Sürdürebilir tarım, ekolojik tarım, iyi tarım uygulamaları, bunların organik tarımla olan ilişkileri, tarım ürünlerinin (Tarla) yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere göre yapılması faaliyetleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 iyi tarım nedir kapsadığı unsurlar nelerdir
2 neden iyi tarım
3 iyi tarım uygulamalarının önemi
4 iyi tarım uygulamalarının önemi
5 iyi tarım uygulamalarının önemi
6 ara sınav
7 ürün seçimi toprak verimliliği
8 kültürel uygulamalar su kullanımı pestisitis kullanımı
9 bitkisel ürünlerde mikrobiyal güvenlik
10 İTU da yapılması gerekenler
11 ituya karsı yasal düzenlemeler
12 sertifikasyon nedir
13 setifikasyon çeşitleri
14 setifikasyon çeşitleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları