DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 148KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI3 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır
Ders İçeriği Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
48Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak Kalite Standartlarını Uygulamak İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygulamak Standardın üretim ve hizmet sektöründe öneminin anlaşılması Efqm mükemmellik modelinin anlaşılması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 48         2
Ara Toplam         2
Katkı0000000002

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13678
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  OTI 148 Dersin Adı:  KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BEDRİYE DAVULCU TÜMER E-Mail:  btumer@pau.edu.tr, İç Hat: 
Ders Yeri UBYO A0021,
Amaç : Bu derste iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır
İçerik : Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 standardizasyon kavramı
2 standardizasyon tarihi gelişimi
3 standardizasyon ile ilgili kavramlar
4 standardizasyon önemi
5 standardizasyon ilkeleri
6 türk standartları enstitüsü
7 uluslararası standardizasyon örgütü
8 bölgesel standardizasyon
9 gıda güvenliği yönetim sistemi belgesi
10 uluslararası standart işaretleri
11 toplam kalite yönetimi kavramı
12 kalite maliyetleri
13 toplam kalitede sürekli iyileştirme
14 uygulama örnekleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Ders Notları ve Eğitim SlaytlarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU