DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 149MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ3 + 08. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Meyve ve sebze işleme teknolojisi hakkında bilgi vermek.
Ders İçeriği Meyve ve Sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler, meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel – marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
49Meyve ve sebzelerin bileşimleri hakkında bilgi sahibi olur. Birçok çeşit meyve ve sebze üretim teknolojilerini tanır. En uygun üretim teknolojisini ilgili meyve ve/veya sebzeye uygulayabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 49112       
Ara Toplam112       
Katkı1120000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  OTI 149 Dersin Adı:  MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BEDRİYE DAVULCU TÜMER E-Mail:  btumer@pau.edu.tr, İç Hat: 
Ders Yeri UBYO A0021,
Amaç : Meyve ve sebze işleme teknolojisi hakkında bilgi vermek.
İçerik : Meyve ve Sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler, meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel – marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Meyve ve Sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler.
2 salça üretim teknolojisi
3 reçel – marmelat üretim teknolojisi
4 reçel – marmelat üretim teknolojisi
5 kurutma teknolojisi
6 kurutma teknolojisi
7 ara sınav
8 meyve sularına ilişkin mevzuat
9 meyve nitelikleri, işlenmeye hazırlık
10 meyve suyu prosesi
11 meyve suyu prosesi
12 meyve suyu prosesi
13 ambalajlama
14 sebze suları üretimi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Cemeroğlu vd. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Cemeroğlu, Karadeniz. 2001. GTD yayınları. Ankara.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları