DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTI 162ET VE SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ3 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Et ve Su ürünlerini işleme teknolojisi hakkında bilgiler sunmak
Ders İçeriği Etin sağlıklı ve dengeli beslenme açısından önemi, kasaplık hayvanlar, kasaplık hayvanlardan et eldesi, etlerin olgunlaştırılması, depolanması, gradingi. Sucuk, salam-sosis-jambon, pastırma, kavurma, füme ve konserve et ürünleri üretimi, bu ürünlerin üretiminde kullanılan katkı maddeleri, bağırsaklar. Kanatlı ve su ürünleri etleri, beslenme açısından önemi, bazı temel ürünler ve üretim teknolojileri. Su ürünlerinin kompozisyonu, temel muhafaza teknikleri (soğutma, dondurma gibi). Su ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla uygulanan tuzlama, kurutma, dumanlama, marinasyon yöntemleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
62Etin sağlıklı ve dengeli beslenme açısından önemini kavrama Etlerin çeşitli amaçlar için kullanılmak üzere sınıflandırılmasını yapabilme, Et ile bulaşabilecek hastalıklar hakkında bilgi sahibi olma ve bunların önlenmesinde çareler uygulayabilme becerisi kazanma Sucuk, salam-sosis-jambon üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma Su ürünlerinin tanımı ve sınıflandırması konusunda temel bilgileri kavrama Su ürünlerinin muhafazasında kullanılan teknikler ve uygulama yöntemleri hakkında bilgi edinme Su ürünlerinin değerlendirilmesinde kullanılan temel teknolojileri öğrenme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 62112       
Ara Toplam112       
Katkı1120000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10440
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları