Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 426ENGLISH FOR HOTEL AND CATERING INDUSTRY -II2 + 18. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Otel ve yiyecek içecek sektörü için mesleki ingilizce kazandırmak.
Ders İçeriği Planning Work for Restaurant & Banquet Planning Work for Front Office Planning Work for House Keeping Preparation & Presentation Proces of Food & Beverage Bar snacks Buffet food Portion Control and Costing Rules for Food Handlers
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Otel ve yiyecek içecek sektörü için mesleki İngilizce yeterliği kazandırmak.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00122222222222222222
Ara Toplam22222222222222222
Katkı22222222222222222

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Bahar1PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2013-2014 Bahar1EBRU ÇEREZCİOĞLU ÇAVUŞOĞLU


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 426 ENGLISH FOR HOTEL AND CATERING INDUSTRY -II 2 + 1 1 İngilizce 2014-2015 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. PINAR TUŞ ERDEM ptus@pau.edu.tr PAU A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %85
Amaç Otel ve yiyecek içecek sektörü için mesleki ingilizce kazandırmak.
İçerik Planning Work for Restaurant & Banquet Planning Work for Front Office Planning Work for House Keeping Preparation & Presentation Proces of Food & Beverage Bar snacks Buffet food Portion Control and Costing Rules for Food Handlers
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İş başvuruları ve iş görüşmeleri için özgeçmiş ve referans mektubu yazma.
2 Sunum hazırlama ve sunma.
3 Otelleri kıyaslayarak otel tanıtımı hazırlama.
4 Şikayet çözme ve özür mektubu yazma.
5 Fazla rezervasyon sorunlarını çözme.
6 Telefonla rezervasyon alma ve sorgulama.
7 Resmi yazışmaları alma, gönderme ve yazma.
8 Görülecek yerleri tavsiye etme.
9 E- posta yazma.
10 Dışarıda yemek yenilecek yerleri tavsiye etme.
11 Yemek tarifi yapma ve sipariş alma.
12 Festivaller hakkında bilgi verme.
13 Hobi alışverişi.
14 Üç günlük gemi turu.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları