Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 425ENGLISH FOR HOTEL AND CATERING INDUSTRY -I2 + 17. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Otel ve yiyecek içecek sektörü için gerekli olan mesleki İngilizce'nin kazandırılması.
Ders İçeriği Culinary & Hospitality Terms Job Roles and Responsibilities: In the Kitchen Job Roles and Responsibilities: Food and Beverage Service Job Roles and Responsibilities: House Keeping & Front Office Health, Safety and Hygiene for Kitchen & Food and Beverage Service Health, Safety and Hygiene for House Keeping Nutrition Principles Planning Work for Kitchen
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Otel ve yiyecek içecek sektörü için gerekli olan mesleki İngilizce yeterliği kazandırmak.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00122222222222222222
Ara Toplam22222222222222222
Katkı22222222222222222

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz2PINAR TUŞ ERDEM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 425 ENGLISH FOR HOTEL AND CATERING INDUSTRY -I 2 + 1 2 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. PINAR TUŞ ERDEM ptus@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Otel ve yiyecek içecek sektörü için gerekli olan mesleki İngilizce'nin kazandırılması.
İçerik Culinary & Hospitality Terms Job Roles and Responsibilities: In the Kitchen Job Roles and Responsibilities: Food and Beverage Service Job Roles and Responsibilities: House Keeping & Front Office Health, Safety and Hygiene for Kitchen & Food and Beverage Service Health, Safety and Hygiene for House Keeping Nutrition Principles Planning Work for Kitchen
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Turizm politikası ve planlaması
2 Turizm ve ekonomi
3 Turizm pazarlama
4 Turizm için finans ve muhasebe
5 İş hayatı iletişimi
6 Etik ve turizm
7 Otel işletme
8 Ön büro yönetimi
9 Mutfak servisi yönetimi
10 Yiyecek ve içecek servisleri yönetimi
11 Beslenmenin temelleri ve menü planlama
12 Kat hizmetleri servisi işletmesi
13 Temizlik ve besin güvenliği işletmesi-personel hijyeni
14 Kongre, konferans ve sergi yönetimi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları