Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 406BESLENME VE DİYET3 + 05. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler ve diyet mutfağının tanıtılması.
Ders İçeriği Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler.diyet mutfağı,diyet yemekleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1sağlıklı beslenme kurallarını öğretmek.
2Diyet planlama ilkelerini öğretmek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145555541511114545
ÖK 00255555551511114545
Ara Toplam9101010101092102222810810
Katkı55555551511114545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2015-2016 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2014-2015 Güz1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 406 BESLENME VE DİYET 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler ve diyet mutfağının tanıtılması.
İçerik Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler.diyet mutfağı,diyet yemekleri. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 yeterli ve dengeli beslenme, Türk toplumunda görülen beslenme sorunları ve çözüm yolları.
2 Karbonhidratlar
3 Proteinler
4 Yağlar
5 Vitaminler
6 Mineraller
7 Su
8 Enerji
9 Besin grupları
10 Mönü planlama
11 özel durumlarda beslenme
12 özel durumlarda beslenme
13 Kronik hastalıklarda mönü planlama
14 Kronik hastalıklarda mönü planlama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
anne ve çocuk beslenmesi prof.dr. Nevin ŞanlıerTürkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe BaysalTürkçe
turizm sosyolojisi, cevdet avcıkurtTürkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe BaysalTürkçe
anne ve çocuk beslenmesi prof.dr. Nevin ŞanlıerTürkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe BaysalTürkçe
turizm sosyolojisi, cevdet avcıkurtTürkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe BaysalTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları