Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 372BESLENME EĞİTİMİ3 + 08. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Yiyecek içecek işletmelerinde personele verilecek beslenme eğitimini öneminin ve kurallarının öğretilmesi. .
Ders İçeriği Beslenme eğitiminin yiyecek içecek işletmelerinde önemi, beslenme eğitiminin kim tarafından verilmesi gerektiği. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1beslenme eğitim programı hazırlamayı öğrenir.
2beslenme eğitiminin önemini ve macını öğrenir.
3beslenme eğitimi programının topluma yararlarını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155 55554432111555
ÖK 00255555554432111555
ÖK 00355555554432111555
Ara Toplam15151015151515121296333151515
Katkı55355554432111555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2015-2016 Bahar1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 372 BESLENME EĞİTİMİ 3 + 0 1 Türkçe 2015-2016 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr PAU A0208 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Yiyecek içecek işletmelerinde personele verilecek beslenme eğitimini öneminin ve kurallarının öğretilmesi. .
İçerik Beslenme eğitiminin yiyecek içecek işletmelerinde önemi, beslenme eğitiminin kim tarafından verilmesi gerektiği. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Beslenme ile ilgili kavramlar
2 Beslenme ve sağlık arasındaki ilişki
3 Toplumda beslenme bilgisi yetersizliğinden dolayı ortaya çıkan sağlık sorunları.
4 Beslenme eğitiminin gerekliliği
5 Yiyecek ve içecek işletmelerinde çalışan personele beslenme eğitimi nasıl verilmelidir
6 Beslenme eğitimi veren kişilerin mesleki yeterliliği
7 Okul öncesi dönemde beslenme eğitiminin planlanmsı
8 okul çağı çocuklarında beslenme eğitiminin planlanması
9 Ergenlik döneminde beslenme eğitiminin planlanması
10 Yaşlılık döneminde beslenme eğitiminin planlanması
11 Turizm sektöründe, yiyecek ve içecek işletmelerinde beslenme eğitiminin planlanması
12 Beslenme eğitiminde materyal kullanımı
13 Beslenme eğitimi konusunda araştırma planlama ve yürütme
14 Gastronomi turizmi ve beslenme eğitimi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları