Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 308YİYECEK ÜRETİM TEKNİKLERİ2 + 26. Yarıyıl9

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Çeşitli yiyeceklerin hazırlanma ve pişirilme yöntemlerinin bemnimsetilmesi.Sağlıklı ve en uygun pişirme yöntemlerinin uygulamasını öğrenmek.
Ders İçeriği Çeşitli yiyecekleri hazırlama ve pişirme teknikleri.Doğru hazırlama ve pişirme ilkeleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Çeşitli besinleri hazırlama yöntemlerini bilir.
2Besin hazırlama ve pişirme yöntemlerini bilir.
3Doğru ve sağlıklı pişirme yöntemlerini uygular.
4Besinleri saklama yöntemlerini uygulayabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 0015555555252  244 5
ÖK 0025555555252  244 5
ÖK 0035555555252  244 5
ÖK 0045555555252  244 5
Ara Toplam202020202020208208  81616 20
Katkı55555552520024405

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)21224
Ödevler21224
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Laboratuar71070
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11313
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11313
Alan Çalışması11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






234

9
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2015-2016 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2015-2016 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2014-2015 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2014-2015 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2013-2014 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2012-2013 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 308 YİYECEK ÜRETİM TEKNİKLERİ 2 + 2 1 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Çeşitli yiyeceklerin hazırlanma ve pişirilme yöntemlerinin bemnimsetilmesi.Sağlıklı ve en uygun pişirme yöntemlerinin uygulamasını öğrenmek.
İçerik Çeşitli yiyecekleri hazırlama ve pişirme teknikleri.Doğru hazırlama ve pişirme ilkeleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mutfağın Gelişimi, Gelişimini Etkileyen Unsurlar,
2 Mutfağın Otel İçindeki Yeri, Önemi, Bölümleri, Mutfağın Özellikleri,
3 Mutfak Çalışanları, Özellikleri, Görev ve Sorumlulukları, Kişisel Bakım Vb.
4 Mutfak Araç Gereçleri
5 Ana Gıda Maddeleri, Beslenme Bilgisi Ve Başlıca Besin Grupları
6 Standart Reçeteler
7 Mutfakta İş Akışı ve Hijyen
8 Ara sınav
9 Pişirme Yöntemleri, Yiyeceklerin Ön Hazırlğı
10 Mutfak Fondları ve Soslar
11 Salatalar, Hors D’oeuvreler
12 Çorbalar
13 Patates Garnitürleri
14 Satın Alma, Depolama Ve Kontrol
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları