Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 306İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II5 + 06. Yarıyıl8,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
Ders İçeriği turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gazete/dergi/araştırma/bilimsel rapor metinlerini okur, anlar, yorumlar ve tartışır.
2Turizm ve yiyecek ve içecek alanıyla ilgili kelime bilgisi kazanır.
3Güncel yabancı kaynaklı metinlerdeki yaygın olarak kullanılan kelimeleri öğrenir ve bunları günlük hayatta kullanabilir.
4Turizm ve yiyecek ve içecek işletmeciliği alanlarıyla ilgili metinleri okuyup anlayabilir ve yorumlayabilir. Okuduklarını tartışabilir, anlatabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 001111       55     
ÖK 002          55     
ÖK 003          55     
ÖK 004          55     
Ara Toplam111       2020     
Katkı00000000005500000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)21020
Ödevler42080
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11919
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)3721
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






221

8,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2017-2018 Bahar3PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2016-2017 Bahar2ALEV ÖZKARDEŞ DÖĞÜŞ
Detay 2015-2016 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2014-2015 Bahar1ÇAĞLA TAŞÇI
Detay 2013-2014 Bahar1ÇAĞLA TAŞÇI
Detay 2012-2013 Bahar2SVETLANA ÇAPAR


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 306 İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II 5 + 0 2 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. PINAR TUŞ ERDEM ptus@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
İçerik turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Restorant önerme
2 Sipariş verme
3 Asya mutfağı
4 Amerikan mutfağı
5 Büfe ve Branç
6 Şehir turları
7 Müzeler ve eğlence
8 Konferanslar
9 New York Şehri
10 Londra
11 Sidney
12 Beijing
13 Cape Town
14 Rio de Janerio
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları