Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 213YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-12 + 23. Yarıyıl4,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Yiyecek ve içecek servis tekniklerinin öğretilmesi.
Ders İçeriği DIŞARIDA YEMEK YEME OLGUSU, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ VE ÖZELLİKLERİ, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNİN ORGANİZASYONU, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNİN İLKELERİ, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNDE KULLANILAN ARAÇLAR, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNDE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI, YİYECEK İÇECEK SERVİS YÖNTEMLERİ
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1 Öğrenci, Servis tiplerini bilir.
2kuver açmayı ve masa dizaynını yapar.
3serviste kullanılan araç gereçlerin özelliklerini ve kullanımını bilir.
4Servis basamaklarını bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00144455532212122125
ÖK 00244455522223211125
ÖK 00331245432132452124
ÖK 00453125342234543212
Ara Toplam1612111620171287911121285716
Katkı43345432223332124

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)7642
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)199
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






117

4,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2011-2012 Güz1ENGİN TAŞKIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 213 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-1 2 + 2 1 Türkçe 2011-2012 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi ENGİN TAŞKIN etaskin@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Yiyecek ve içecek servis tekniklerinin öğretilmesi.
İçerik DIŞARIDA YEMEK YEME OLGUSU, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ VE ÖZELLİKLERİ, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNİN ORGANİZASYONU, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNİN İLKELERİ, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNDE KULLANILAN ARAÇLAR, YİYECEK İÇECEK SERVİSİNDE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI, YİYECEK İÇECEK SERVİS YÖNTEMLERİ
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek içecek işletmelerinde servis,önemi ve servis yerleri
2 Yiyecek içecek işletmelerinde servisin organizasyon yapısı ve servis personeli
3 Y.İ.İ. DE SERVİS HAZIRLAMA İŞLEMLERİ
4 Menü,önemi ve işlevi
5 Menü kartları
6 Serviste kullanılan araç ve gereçler
7 Değişik menü türleri ve kuver açma teknikleri
8 Servis usülleri (fransız-İngiliz servisi)
9 Servis usülleri( Rus ve Amerikan servisleri)
10 Kahvaltı çeşitleri
11 Misafirlerin karşılanması,masalara yerleştirilmesi,sipariş alma ve hesabın takdimi
12 Şarapların servisi
13 servis-VCD gösterimi,konuların görsel tekrarı
14 Restoranda uygulama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
servis tekniği ve yönetimiTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları