Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 102YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİNE GİRİŞ3 + 02. Yarıyıl4,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi, sınıfları ve işletmeye açılmaları, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyeti, finansmanı ve karlılık hesapları, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonları. .
Ders İçeriği Yiyecek içecek hizmeti veren işletmeler ve özellikleri,yiyecek içecek işletmelerinde kurulum kararının verilmesi, yatırım maliyetleri,yiyecek içecek işletmelerinde hiyerarşi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimini bilir.
22. Öğrenci, Yiyecek ve içecek işletmelerinin çeşitlerini ve özelliklerini öğrenir.
3Öğrenci Yiyecek ve içecek işletmelerinin hiyerarşik yapısını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00144455555551155555
ÖK 00244455555551155555
ÖK 00344455555551155555
Ara Toplam12121215151515151515331515151515
Katkı44455555551155555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11111
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)3618
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11313
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






117

4,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2018-2019 Bahar1MURAT BAYRAM
Detay 2017-2018 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2016-2017 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2015-2016 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2014-2015 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2013-2014 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2012-2013 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2011-2012 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2010-2011 Bahar1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 102 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİNE GİRİŞ 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. ÜMMÜHAN BAYRAM ubayram@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi, sınıfları ve işletmeye açılmaları, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyeti, finansmanı ve karlılık hesapları, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonları. .
İçerik Yiyecek içecek hizmeti veren işletmeler ve özellikleri,yiyecek içecek işletmelerinde kurulum kararının verilmesi, yatırım maliyetleri,yiyecek içecek işletmelerinde hiyerarşi. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 yeterli ve dengeli beslenme ve toplumda görülen beslenme sorunları.
2 Besin öğeleri ve özellikleri ve beslenme yetersizliği sonucu ortaya çıkan hastalıklar
3 karbonhidratlar
4 proteinler
5 yağlar
6 vitaminler
7 mineraller
8 su
9 enerji
10 besin grupları
11 mönü planlama
12 mönü çeşitleri ve özellikleri
13 mönü çeşitleri ve özellikleri
14 mönü örnekleri.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Türkçe
Türkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
Türkçe
Türkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme ilkeleri ve mönü planlama,prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları