Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 421İÇECEK KÜLTÜRÜ3 + 07. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Alkollü ve alkolsüz içecekler ve özelliklerinin ve hazırlanmasını öğretmek.
Ders İçeriği Alkollü ve alkolsüz içeceklerin özellikleri, besin değerleri, sunum biçimleri, sunumunda kullanılan araç gereçleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1alkollü ve alkolsüz içecek çeşitlerini ve özelliklerini öğrenmek
2alkollü ve alkolsüz içeceklerin hangi yiyeceklerle tüketilebileceğini öğrenmek.
3alkollü ve alkolsüz içeceklerin sunum şekillerini öğrenmek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155555554443222255
ÖK 00255555554443222255
ÖK 00355555554443222255
Ara Toplam15151515151515121212966661515
Katkı55555554443222255

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 421 İÇECEK KÜLTÜRÜ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Alkollü ve alkolsüz içecekler ve özelliklerinin ve hazırlanmasını öğretmek.
İçerik Alkollü ve alkolsüz içeceklerin özellikleri, besin değerleri, sunum biçimleri, sunumunda kullanılan araç gereçleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İçecekler hakkında genel bilgiler
2 Alkolsüz içecekler – Meyve suyu ve meyve aromalı içecekler.
3 Alkolsüz içecekler – Meyve suyu ve meyve aromalı içecekler.
4 Alkolsüz içecekler – Gazlı içecekler
5 Alkollü içecekler – Alkol fermantasyonu ve destilasyon yöntemleri.
6 Fermantasyonla üretilen alkollü içkiler; şarap, bira, şampanya.
7 Şarap üretim teknolojisi.
8 Bira üretim teknolojisi.
9 Ara sınav
10 Destilasyon yöntemiyle üretilen alkollü içkiler; rakı, viski, votka.
11 Rakı üretim teknolojisi.
12 Kokteyller.
13 Gıda üretiminde kullanılan alkollü ve alkolsüz içecekler.
14 Standart içki ölçüleri – İçki hazırlanmada dikkat edilecek hususlar ve içki servisi.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları