Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 401ÖZEL GRUPLARIN BESLENMESİ VE MÖNÜ PLANLAMA İLKELERİ3 + 06. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı özel durumlarda beslenme ilkelerini kavratmak.
Ders İçeriği özel beslenme programı gerektiren grupların beslenme ilkeleri ve mönü planlama ilkeleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1özel beslenme programı gerektiren grupların ve özelliklerinin öğrenilmesi.
2diyet planlama ilkelerinin öğretilmesi.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155544444444441111
ÖK 00255544444444441111
Ara Toplam10101088888888882222
Katkı55544444444441111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2017-2018 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2016-2017 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2015-2016 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2014-2015 Bahar1NURTEN ÇEKAL
Detay 2013-2014 Bahar1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 401 ÖZEL GRUPLARIN BESLENMESİ VE MÖNÜ PLANLAMA İLKELERİ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç özel durumlarda beslenme ilkelerini kavratmak.
İçerik özel beslenme programı gerektiren grupların beslenme ilkeleri ve mönü planlama ilkeleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 beslenme ile ilgili genel bilgiler, yeterli ve dengeli beslenme
2 mönü planlama ilkeleri, mönü çeşitleri
3 gebe beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
4 emzikli beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
5 bebek beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
6 çocuk beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri,
7 okullarda mönü planlama ilkeleri
8 adölesan beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri.
9 yaşlı beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
10 işçi beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
11 sporcu beslenmesi ve mönü planlama ilkeleri
12 hastalıklarda beslenme ve mönü planlama ilkeleri
13 hastalıklarda beslenme ve mönü planlama ilkeleri
14 otellerde mönü planlama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
genel beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
yaşlılıkta beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
özel durumlarda beslenme prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
genel beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
yaşlılıkta beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
özel durumlarda beslenme prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
genel beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
yaşlılıkta beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
özel durumlarda beslenme prof.dr.sıdıka buldukTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları