Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 350GIDA GÜVENLİĞİ3 + 05. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda güvenliğinin tanımının ve bu konuda uyulması gereken kuralların kavratılması.
Ders İçeriği Gıda güvenliğinin tanımı, gıda güvenliği konusundaki yasalar, gıda güvenliğini sağlamak için işletmelere düşen sorumluluklar. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1gıda kalite kontrol yöntemini öğrenir.
2gıda ve personel hijyen ve sağlık kurallarını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00115555555555555555
ÖK 00255555555555555555
Ara Toplam610101010101010101010101010101010
Katkı35555555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 350 GIDA GÜVENLİĞİ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Gıda güvenliğinin tanımının ve bu konuda uyulması gereken kuralların kavratılması.
İçerik Gıda güvenliğinin tanımı, gıda güvenliği konusundaki yasalar, gıda güvenliğini sağlamak için işletmelere düşen sorumluluklar. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda Bilimi ve Teknolojisine Giriş
2 Beslenme ile ilgili Temel Kavramlar
3 Besin İşleme Ve Temel Muhafaza Yöntemleri
4 Süt Teknolojisi-I
5 Süt Teknolojisi-II
6 Tahıl Teknolojisi
7 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi-I
8 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi-II
9 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
10 Alkollü İçkiler Teknolojisi
11 Su Ürünleri Teknolojisi
12 Gıda Katkı Maddeleri
13 Gıda Kontaminantları
14 Gıda Kalitesi ve Güvenliği
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları