Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 410DÜNYA MUTFAKLARI3 + 38. Yarıyıl12

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı DÜNYA MUTFAKLARININ ÖZELLİKLERİNİN ÖĞRENİLMESİ.ÇEŞİTLİ ÜLKELERİN MUTFAK KÜLTÜRLERİNİN ÖĞRENİLMESİ.ÇEŞİTLİ MUTFAKLARIN YEMEKLERİNİN UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİLMESİ.
Ders İçeriği ESKİ REÇETELERİN GÜNÜMÜZ MODERN MUTFAK ANLAYIŞI İÇİNDE YORUMLANMASI.DÜNYA MUTFAĞININ İNCELENMESİ VE ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. ESKİ REÇETELERİN GÜNÜMÜZ MODERN MUTFAK ANLAYIŞI İÇİNDE YORUMLANMASI. DÜNYA MUTFAKLARININ TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK İNCELENMESİ.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1ÇEŞİTLİ ÜLKE MUTFAKLARININ ÖZELLİKLERİNİ BİLİR.
2DÜNYACA ÜNLÜ MUTFAKLARI VE ÖZELLİKLERİNİ BİLİR.
3Çeşitli ülkelerin mutfaklarına ait yemekleri bilir ve yapar.
4Çeşitli ülkelerin mutfaklarında kullanılan araç gereç ve besin maddelerini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00112345124234342153
ÖK 00232123232213421324
ÖK 00345331451451155432
ÖK 00452424532332454342
Ara Toplam131111111312139111210121612111411
Katkı33333332333343343

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)61272
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Laboratuar71070
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)51260
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)188
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






312

12
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2013-2014 Bahar1ÜMMÜHAN BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 410 DÜNYA MUTFAKLARI 3 + 3 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr PAU A0204 PAU A0307 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç DÜNYA MUTFAKLARININ ÖZELLİKLERİNİN ÖĞRENİLMESİ.ÇEŞİTLİ ÜLKELERİN MUTFAK KÜLTÜRLERİNİN ÖĞRENİLMESİ.ÇEŞİTLİ MUTFAKLARIN YEMEKLERİNİN UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİLMESİ.
İçerik ESKİ REÇETELERİN GÜNÜMÜZ MODERN MUTFAK ANLAYIŞI İÇİNDE YORUMLANMASI.DÜNYA MUTFAĞININ İNCELENMESİ VE ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. ESKİ REÇETELERİN GÜNÜMÜZ MODERN MUTFAK ANLAYIŞI İÇİNDE YORUMLANMASI. DÜNYA MUTFAKLARININ TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK İNCELENMESİ.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 .
2 .
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .
11 .
12 .
13 .
14 ..
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları