Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 415TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI3 + 37. Yarıyıl12

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürümüzü öğretmek.
Ders İçeriği Türk mutfak kültürü, özellikleri, Türk mutfağındaki yemekler, Türk mutfağının üstünlükleri ve sağlık açısından önemi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Türk mutfak kültürü
2Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri öğrenir.
3Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri hazırlamayı öğrenir.
4Türk mutfağının zenginliklerini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155552531111111111
ÖK 00255552531111111111
ÖK 00355552531111111111
ÖK 00455552531111111111
Ara Toplam20202020820124444444444
Katkı55552531111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11111
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Laboratuar71070
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)51050
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)21224
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)11111
Alan Çalışması31236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






312

12
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları