Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 310YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAKET PROG. KULLANIMI3 + 06. Yarıyıl8,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Otel otomasyonları hakkında genel bilgi kazandırma, yiyecek ve içecek işletmelerinde bilgisayar kullanımının öğrenilmesi.
Ders İçeriği OTEL OTOMASYONLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ TANIMA, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIM METOTLARI VE KULLANILAN PAKET PROGRAMLARIN DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ 
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1OTEL OTOMASYONLARININ NELER OLDUĞUNU VE KULLANIMINI BİLİR.
2YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ BİLİR VE KULLANIR.
3YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIR.
4YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE PAKET PROGRAMLARINI DETAYLI BİR ŞEKİLDE KULLANABİLİR.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00133345355551135455
ÖK 00233345355551135455
ÖK 00333345355551135455
ÖK 00433345355551135455
Ara Toplam12121216201220202020441220162020
Katkı33345355551135455

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)51050
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)21122
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)71070
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






221

8,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2012-2013 Bahar1MURAT BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 310 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAKET PROG. KULLANIMI 3 + 0 1 Türkçe 2012-2013 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. MURAT BAYRAM mbayram@pau.edu.tr PAU A0204 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Otel otomasyonları hakkında genel bilgi kazandırma, yiyecek ve içecek işletmelerinde bilgisayar kullanımının öğrenilmesi.
İçerik OTEL OTOMASYONLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ HİZMETLERİ TANIMA, YİYECEK İÇECEK HİZMET İŞLETMELERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA TEKNOLOJİYİ KULLANIM METOTLARI VE KULLANILAN PAKET PROGRAMLARIN DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ 
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek ve içecek hizmetlerinde bilgisayarların kullanımı
2 Yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanılan paket programlar ve özellikleri
3 Sispar paket programına genel bakış ve yiyecek ve içecek modülü
4 Rezervasyon, satış uygulamaları
5 Folio girişleri ve banket uygulamaları
6 Yiyecek ve içecek maliyet hesaplamaları ve faturalandırma
7 Elektra paket programına genel bakış ve yiyecek ve içecek modülü
8 Folio girişleri
9 Stok kontrolü
10 Rezervasyon ve Satışlar
11 Satış analizi, menü yönetimi
12 Satın alma ve Faturalandırma
13 Örnek Uygulamalar I
14 Örnek Uygulamalar II
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Sispar ve Elektra paket programları ders notlarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları