Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 216MESLEKİ İNGİLİZCE II5 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE VE ÖN BÜRO OPERASYONLARINDA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDE DİLİN YAZILI VE SÖZLÜ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI ÖĞRETMEK.
Ders İçeriği YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE VE ÖN BÜRO OPERASYONLARINDA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDE DİLİ YAZILI VE SÖZLÜ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLMEK.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Restoranda sipariş alabilmek ve müşterilere yemekler konusunda uyarı ve tavsiyede bulunabilir.
2Restoranda maliyet hesabını ve kontrolünü yapabilir.
3Yemek tarifelerini ingilizce yapabilir.
4Mutfaktaki araç gereçlerin ingilizce adlarını bilir.
5Tüm içki ve yemeklerin ingilizce adını bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00112222222222222
Ara Toplam12222222222222
Katkı00000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Ödevler21836
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2016-2017 Bahar1ALEV ÖZKARDEŞ DÖĞÜŞ
Detay 2015-2016 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2014-2015 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2013-2014 Bahar2PINAR TUŞ ERDEM
Detay 2012-2013 Bahar1ALİ ERARSLAN
Detay 2011-2012 Bahar1MİNE ESENLİK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 216 MESLEKİ İNGİLİZCE II 5 + 0 2 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. PINAR TUŞ ERDEM ptus@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %85
Amaç YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE VE ÖN BÜRO OPERASYONLARINDA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDE DİLİN YAZILI VE SÖZLÜ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI ÖĞRETMEK.
İçerik YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE VE ÖN BÜRO OPERASYONLARINDA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDE DİLİ YAZILI VE SÖZLÜ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLMEK.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İş başvuruları ve iş görüşmeleri için özgeçmiş ve referans mektubu yazma.
2 Sunum hazırlama ve sunma.
3 Otelleri kıyaslayarak otel tanıtımı hazırlama.
4 Şikayet çözme ve özür mektubu yazma.
5 Fazla rezervasyon sorunlarını çözme.
6 Telefonla rezervasyon alma ve sorgulama.
7 Resmi yazışmaları alma, gönderme ve yazma.
8 Görülecek yerleri tavsiye etme.
9 E- posta yazma.
10 Dışarıda yemek yenilecek yerleri tavsiye etme.
11 Yemek tarifi yapma ve sipariş alma.
12 Festivaller hakkında bilgi verme.
13 Hobi alışverişi.
14 Üç günlük gemi turu.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları