DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 420DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI3 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı dünya mutfaklarını, çeşitli ülkelerin mutfak kültürlerini öğretmek. Dünya mutfaklarıyla ilgili yemekleri hazırlama, pişirme ve sunum şekillerini öğretmek.
Ders İçeriği Dünya mutfaklarıyla ilgili yemekleri hazırlama, pişirme ve sunum şekilleri, mutfak kültürleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1dünya mutfaklarının özellikleri
2dünya mutfaklarına ait yiyecek ve içeceklerin yapılışı ve tüketim şekillerinin öğretilmesi.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0112            
ÖK 02  1           
Ara Toplam121           
Katkı11100000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)16262
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1ONUR GÖRKEM

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  FBM 420 Dersin Adı:  DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  E-Mail:  İç Hat:  296 7460,
Ders Yeri Derslik Belirtilmemiştir.
Amaç : dünya mutfaklarını, çeşitli ülkelerin mutfak kültürlerini öğretmek. Dünya mutfaklarıyla ilgili yemekleri hazırlama, pişirme ve sunum şekillerini öğretmek.
İçerik : Dünya mutfaklarıyla ilgili yemekleri hazırlama, pişirme ve sunum şekilleri, mutfak kültürleri.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %80
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dünya mutfak kültürlerinin tarihi gelişimi.
2 Dünya mutfak kültürlerinin oluşumunda etkili olan faktörler.
3 Çin mutfak kültürü ve uygulamalar.
4 Fransız mutfak kültürü ve uygulamalar.
5 İtalyan mutfak kültürü ve uygulamalar.
6 Hint mutfak kültürü ve uygulamalar.
7 Asya Pasifik mutfak kültürleri ve uygulamalar.
8 Rus mutfak kültürü ve uygulamalar.
9 Ara sınav.
10 Orta Avrupa mutfak kültürü ve uygulamalar.
11 Orta Doğu mutfak kültürleri ve uygulamalar.
12 Kuzey Avrupa mutfak kültürleri ve uygulamalar.
13 Kuzey ve Güney Amerika mutfak kültürleri ve uygulamalar.
14 Afrika mutfak kültürleri ve uygulamalar.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Gisslen, Wayne (2007). Professional Cooking. Published by John Wiley & Sons,Inc.,Hoboken,New JerseyTürkçe
Gisslen, Wayne (2007). Professional Cooking. Published by John Wiley & Sons,Inc.,Hoboken,New JerseyTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU