DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
THM 317OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROL3 + 05. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizini yapabilmek.
Ders İçeriği Otel işletmelerindeki maliyet kavramları, maliyet unsurları, kar/zarar analizi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 01111221212121  
Ara Toplam111221212121  
Katkı11122121212100

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)16262
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1ENGİN TAŞKIN

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  THM 317 Dersin Adı:  OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROL
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı :  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ENGİN TAŞKIN E-Mail:  etaskin@pau.edu.tr, İç Hat:  296 7468,
Ders Yeri Derslik Belirtilmemiştir.
Amaç : Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizini yapabilmek.
İçerik : Otel işletmelerindeki maliyet kavramları, maliyet unsurları, kar/zarar analizi.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Otel işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet ve giderleri ile ilgili genel tanım ve açklamalar
2 Yiyecek-içecek maliyet kontrolünün özellikleri amaçları ve faydaları
3 Maliyet kontrolünü güçleştiren faktörler
4 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sürecinin tanımı ve aşamaları
5 Üretimin planlanması,yiyecek-içecek standart reçetelerinin oluşturulması
6 Üretim ve satışın kontrolü ve kontrol sistemleri
7 Satınalma ve tesellümün kontrolü
8 Depolama ve malzeme çıkışlarının kontrolü
9 Ara Sınav
10 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sistemlerinin tanıtılması
11 Basit maliyet analiz kontrol yöntemleri
12 Ayrıntılı maliyet analiz kontrol yöntemleri
13 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 1
14 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 2
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları