DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
THM 308OTEL İŞLETMELERİNDE VERİMLİLİK ANALİZLERİ2 + 06. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Otel işletmelerinde verimli olabilmek için yapılan analizlerin ele alınması.
Ders İçeriği Verimlilik ile ilgili temel kavramlar, otel işletmelerinde kuruluş yeri-verimlilik ilişkileri, konaklama ve yiyecek-içecek birimlerinde fiyat-hizmet-verimlilik ilişkileri, pazarlama ve satış hizmetlerinin verimliliği, yönetim-istihdam-verimlilik ilişkileri, ücret-verimlilik ilişkileri, iş tatmini, iş basitleştirilmesi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Otel işletmelerinde verimlilik ile ilgili kavramları öğrenir.
2Verimlilik analizi yapmayı kavrar.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0123232323232323
ÖK 0232323232323232
Ara Toplam55555555555555
Katkı33333333333333

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler22550
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)2510
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)2510
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1SERAP ALKAYA

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  THM 308 Dersin Adı:  OTEL İŞLETMELERİNDE VERİMLİLİK ANALİZLERİ
Saat (T+P) : 2 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ SERAP ALKAYA E-Mail:  salkaya@pau.edu.tr, İç Hat:  296 7463,
Ders Yeri Derslik Belirtilmemiştir.
Amaç : Otel işletmelerinde verimli olabilmek için yapılan analizlerin ele alınması.
İçerik : Verimlilik ile ilgili temel kavramlar, otel işletmelerinde kuruluş yeri-verimlilik ilişkileri, konaklama ve yiyecek-içecek birimlerinde fiyat-hizmet-verimlilik ilişkileri, pazarlama ve satış hizmetlerinin verimliliği, yönetim-istihdam-verimlilik ilişkileri, ücret-verimlilik ilişkileri, iş tatmini, iş basitleştirilmesi.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Turizmde Gelişme Eğilimleri
2 Turizm İşletmelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
3 Verimlilik ve Verimlilikle İlgili Kavramlar
4 Kuruluş Yeri Seçimi ve Verimlilik İlişkisi
5 Fiyat-Hizmet-Verimlilik İlişkileri
6 Pazarlama ve Satış Hizmetlerinin Verimliliği
7 Motivasyan-Ücret-İş Tatmini ve Verimlilik İlişkisi
8 İş Analizleri-Verimlilik İlişkisi
9 İstihdam-Verimlilik İlişkisi
10 Toplam Kalite Yönetimi ve Verimlilik
11 Hareket-Zaman Etüdleri ve Verimlilik
12 İş Basitleştirilmesi ve Verimlilik
13 Sosyal Güvenlik ve Verimlilik
14 Örnek Uygulamaların İncelenmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları