DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 306İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II5 + 06. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
Ders İçeriği turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gazete/dergi/araştırma/bilimsel rapor metinlerini okur, anlar, yorumlar ve tartışır.
2Turizm ve yiyecek ve içecek alanıyla ilgili kelime bilgisi kazanır.
3Güncel yabancı kaynaklı metinlerdeki yaygın olarak kullanılan kelimeleri öğrenir ve bunları günlük hayatta kullanabilir.
4Turizm ve yiyecek ve içecek işletmeciliği alanlarıyla ilgili metinleri okuyup anlayabilir ve yorumlayabilir. Okuduklarını tartışabilir, anlatabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0112121212121212
ÖK 0243343434343434
Ara Toplam55464646464646
Katkı11121212121212

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Ödevler12727
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)2510
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar3PINAR TUŞ ERDEM

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  FBM 306 Dersin Adı:  İNGİLİZCE OKUMA KONUŞMA II
Saat (T+P) : 5 + 0   Şube No : 3   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı :  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PINAR TUŞ ERDEM E-Mail:  ptus@pau.edu.tr, İç Hat: 
Ders Yeri Derslik Belirtilmemiştir.
Amaç : Temel olarak öğrencilerin okuma ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bu derste öğrenciler okudukları bölümlerin terimlerini ve sık kullanılan kelimelerini içeren metinler üzerinde çalışırlar. Ayrıca konuşma becerileri de çeşitli sunum ve tartışmalarla geliştirilir.
İçerik : turizm ve otel işletmeciliği ve yiyecek ve içecek işletmeciliği ile ilgili terimleri içeren metinlerin okunması ve bu konuda konuşmalar yapılması. Alanla ilgili diyalog ve tartışmaları içeren konuların incelenmesi.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %60
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Restorant önerme
2 Sipariş verme
3 Asya mutfağı
4 Amerikan mutfağı
5 Büfe ve Branç
6 Şehir turları
7 Müzeler ve eğlence
8 Konferanslar
9 New York Şehri
10 Londra
11 Sidney
12 Beijing
13 Cape Town
14 Rio de Janerio
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları