Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 217YİYECEK İÇECEK SERVİSİ2 + 13. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı SERVİS TÜRLERİNİ ÖĞRETMEK.ÖĞRENCİLERE SERVİS KONUSUNDA DENEYİM KAZANDIRMAK.
Ders İçeriği TEMEL SERVİS BİLGİSİ, SERVİS TÜRLERİ, YİYECEK SERVİSİ, ÇEŞİTLİ İÇKİLERİN SERVİSİ.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1içeceklerin özelliklerini öğrenci öğrenir.
2içkilerin servisini öğrenir.
3serviste kullanılan araç ve gereçleri öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00111111112344555
ÖK 002              
ÖK 003              
Ara Toplam11111112344555
Katkı00000001111222

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Ödevler22040
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)12222
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1ENGİN TAŞKIN
Detay 2015-2016 Güz1NACİ POLAT
Detay 2015-2016 Güz1ENGİN TAŞKIN
Detay 2013-2014 Güz1ENGİN TAŞKIN
Detay 2012-2013 Güz1ENGİN TAŞKIN
Detay 2011-2012 Güz1ENGİN TAŞKIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 217 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 2 + 1 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi ENGİN TAŞKIN etaskin@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç SERVİS TÜRLERİNİ ÖĞRETMEK.ÖĞRENCİLERE SERVİS KONUSUNDA DENEYİM KAZANDIRMAK.
İçerik TEMEL SERVİS BİLGİSİ, SERVİS TÜRLERİ, YİYECEK SERVİSİ, ÇEŞİTLİ İÇKİLERİN SERVİSİ.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek içecek işletmelerinde servis,önemi ve servis yerleri
2 Yiyecek içecek işletmelerinde servisin organizasyon yapısı ve servis personeli
3 Y.İ.İ. DE SERVİS HAZIRLAMA İŞLEMLERİ
4 Menü,önemi ve işlevi
5 Menü kartları
6 Serviste kullanılan araç ve gereçler
7 Değişik menü türleri ve kuver açma teknikleri
8 Servis usülleri (fransız-İngiliz servisi)
9 Servis usülleri( Rus ve Amerikan servisleri)
10 Kahvaltı çeşitleri
11 Misafirlerin karşılanması,masalara yerleştirilmesi,sipariş alma ve hesabın takdimi
12 Şarapların servisi
13 servis-VCD gösterimi,konuların görsel tekrarı
14 Restoranda uygulama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
servis tekniği ve yönetimiTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları