Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TIP 231BESLENME İLKELERİ1 + 03. Yarıyıl1

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
Ders İçeriği sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1sağlıklı ve hastalar için dengeli beslenme ilkelerini bilir ve tanımlar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001   333 
Ara Toplam   333 
Katkı0003330

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






26

1
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1İLGÜN ÖZEN ÇINAR


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TIP 231 BESLENME İLKELERİ 1 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. İLGÜN ÖZEN ÇINAR iocinar@pau.edu.tr ÖİDB B0009 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
İçerik sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dersin Tanıtımı, Amaçları, Hedefleri Beslenme ile ilgili temel kavramlar
2 Beslenmenin Tanımı, önemi ve sağlık üzerindeki etkileri
3 Temel Besin Ögeleri Proteinler; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
4 Karbonhidratlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
5 Yağlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
6 Vitaminler; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
7 Mineraller; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme.
8 Su ve Enerji Metabolizması
9 ARA SINAV
10 Besinlerin gruplandırılması ve Günlük Gereksinim
11 Besin Güvenliği ve Yol Açtığı Sorunlar
12 Hastanede Kullanılan Diyetler ve Özellikleri
13 Özel Durumlarda Beslenme I
14 Özel Durumlarda Beslenme II
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
1. Baysal A. 2011. Beslenme, Yenilenmiş 13. Baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.Türkçe
2. Introduction to Human Nutrition.Gibney M, Lanham-New SA, Cassidy A, Vorster HH (Eds). Second edition, Wiley-Blackwell.2009 English
3. Mahan, L.K., Stump, S.E. Krause's Food & Nutrition Therapy. 12th edition, Elsevier, 2010English
4. Osmanoğlu N. Anne ve Çocuk Beslenmesi 2. Baskı Vize Yayıncılık, 2013Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları