Hafta | Konular |
1 |
Dersin Tanıtımı, Amaçları, Hedefleri
Beslenme ile ilgili temel kavramlar
|
2 |
Beslenmenin Tanımı, önemi ve sağlık üzerindeki etkileri
|
3 |
Temel Besin Ögeleri
Proteinler; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
|
4 |
Karbonhidratlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
|
5 |
Yağlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
|
6 |
Vitaminler; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme ve önemi
|
7 |
Mineraller; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme.
|
8 |
Su ve Enerji Metabolizması
|
9 |
ARA SINAV
|
10 |
Besinlerin gruplandırılması ve Günlük Gereksinim
|
11 |
Besin Güvenliği ve Yol Açtığı Sorunlar
|
12 |
Hastanede Kullanılan Diyetler ve Özellikleri
|
13 |
Özel Durumlarda Beslenme I
|
14 |
Özel Durumlarda Beslenme II
|