Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BSO 224MESLEKİ YAZILIM UYGULAMALARI3 + 04. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrenci; 1. Analiz edilecek analog veya sayısal devreleri çizebilir. 2. Çizilen devrelerin AC ve DC analizlerini çeşitli sanal cihazlar kullanarak doğru bir şekilde yapabilir. 3. Kütüphanede bulunmayan yeni eleman sembollerini amacına uygun olarak oluşturabilir. 4. Büyük tasarımlarda modüler devre çizimlerini yapabilir. 5. Çizilen bir devrenin baskı devresini çıkarabilir. 6. Kütüphanede bulunmayan yeni bir ayak izini oluşturabilir. .
Ders İçeriği Analog elektronik elemanlar, sayısal elektronik elemanlar, kütüphaneden malzeme bulma ve çalışma ortamına yerleştirme, malzemelerin tek yol veya veri yolu ile bağlanması, döndürme, aynalama özellik ve değerlerini geliştirme, yazıcıdan çıktı alma.DC analiz, AC analiz, frekans cevabı, gürültü analizi, Fourier analiz, kazanç analizi, ölçü cihazları, test noktaları.Kütüphanede bulunmayan bir elemanın benzer bir eleman kullanarak üretilmesi, tamamen yeni bir eleman oluşturulması, yeni kütüphaneler oluşturulması.Tasarımın modüllere ayrılması, her bir modülün giriş ve çıkışlarının belirlenmesi, modüller arası bağlantının kurulması, elde edilen sistemin benzetime tabi tutulması.Netlist, eleman ayak izleri, elle çizim, otomatik yerleştirme ve otomatik çizim, kat adeti belirleme, tasarım kriterleri belirleme, fiziksel bağlantı kriterleri kontrolü, endüstriyel format dönüştürücüler ile yazıcıdan çıktı alma.Kütüphanede bulunmayan bir ayak izini benzer bir ayak izi kullanarak üretme, tamamen yeni bir ayak izi oluşturmak, yeni kütüphaneler oluşturma. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bilgisayarı mesleki uygulamalarda araç olarak kullanır.
2Bilgisayar ortamında devre tasarımını yapar.
3Bilgisayar ortamında devrelerin çalışmasını test, grafiksel analiz yapar.
4Alt devreler oluşturup, karmaşık devrelerin çalışmasını ve tasarımını daha rahat gerçekler.
5Piyasada bulunan birçok devre elemanın farklı sistemlerde çalışmasını test edip, devre elemanlarını etkin kullanır.
6Simülasyonu yapılmış bir devrenin baskı devresini oluşturup, gerçekler.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 00155 55    5   
ÖK 002 5354    4   
ÖK 00345 4      5  
ÖK 0044545 5       
ÖK 005 4 544       
ÖK 00654 5    54   
Ara Toplam1828729139  5135  
Katkı3515220012100

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler2816
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






120

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2010-2011 Bahar1GÖKHAN UÇKAN
Detay 2009-2010 Bahar1GÖKHAN UÇKAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BSO 224 MESLEKİ YAZILIM UYGULAMALARI 3 + 0 1 Türkçe 2010-2011 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi GÖKHAN UÇKAN guckan@pau.edu.tr TEF A0415 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Öğrenci; 1. Analiz edilecek analog veya sayısal devreleri çizebilir. 2. Çizilen devrelerin AC ve DC analizlerini çeşitli sanal cihazlar kullanarak doğru bir şekilde yapabilir. 3. Kütüphanede bulunmayan yeni eleman sembollerini amacına uygun olarak oluşturabilir. 4. Büyük tasarımlarda modüler devre çizimlerini yapabilir. 5. Çizilen bir devrenin baskı devresini çıkarabilir. 6. Kütüphanede bulunmayan yeni bir ayak izini oluşturabilir. .
İçerik Analog elektronik elemanlar, sayısal elektronik elemanlar, kütüphaneden malzeme bulma ve çalışma ortamına yerleştirme, malzemelerin tek yol veya veri yolu ile bağlanması, döndürme, aynalama özellik ve değerlerini geliştirme, yazıcıdan çıktı alma.DC analiz, AC analiz, frekans cevabı, gürültü analizi, Fourier analiz, kazanç analizi, ölçü cihazları, test noktaları.Kütüphanede bulunmayan bir elemanın benzer bir eleman kullanarak üretilmesi, tamamen yeni bir eleman oluşturulması, yeni kütüphaneler oluşturulması.Tasarımın modüllere ayrılması, her bir modülün giriş ve çıkışlarının belirlenmesi, modüller arası bağlantının kurulması, elde edilen sistemin benzetime tabi tutulması.Netlist, eleman ayak izleri, elle çizim, otomatik yerleştirme ve otomatik çizim, kat adeti belirleme, tasarım kriterleri belirleme, fiziksel bağlantı kriterleri kontrolü, endüstriyel format dönüştürücüler ile yazıcıdan çıktı alma.Kütüphanede bulunmayan bir ayak izini benzer bir ayak izi kullanarak üretme, tamamen yeni bir ayak izi oluşturmak, yeni kütüphaneler oluşturma. .
Haftalık Konu Başlıkları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları