Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 437DOMATES ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ2 + 28. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Domates ve domates ürünlerinin üretim teknolojilerinin mühendislik temeline dayalı olarak açıklanması ve bu sanayi ürünlerinin laboratuar kontrolleri ve analiz metotları konusunda bilgi verilmesi.
Ders İçeriği Domatesin kimyası ve domates ürünlerinin bileşimi, domates ve domates ürünlerinde HACCP uygulaması, domates salçası üretim teknolojisi, domates ve domates ürünlerinin mikrobiyolojisi, domates suyu ve ketçap üretim teknolojisi, domates kurutma teknolojisi domates ve domates ürünlerinin önemli kalite parametreleri; Howard küf değeri, ergosterol, vizkozite, renk, v.b.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Domatesin yapısı ve bileşiminin öğrenilmesi
2Salça üretiminin öğrenilmesi
3Domates suyu ve ketçap üretiminin öğrenilmesi.
4Domatesin kurutma yöntemlerinin öğrenilmesi
5Domates ve ürünlerinin fiziksel- kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kriterlerinin kavranılması
6Domates ve ürünlerinde HMC ve ergosterolün öneminin kavranılması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015 55555    55
ÖK 0025 55     5555
ÖK 0035   55   5555
ÖK 0045     5  5555
ÖK 0055 4     4 555
ÖK 0064        44 5
Ara Toplam29 1410101010 419242530
Katkı5022222013445

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)12224
Ödevler2816
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Laboratuar14228
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Güz1HATİCE BETÜL YELER
Detay 2011-2012 Yaz1ÇETİN KADAKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 437 DOMATES ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 2 + 2 1 Türkçe 2021-2022 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi HATİCE BETÜL YELER hbetulk@pau.edu.tr MUH A0210 MUH A0212 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Domates ve domates ürünlerinin üretim teknolojilerinin mühendislik temeline dayalı olarak açıklanması ve bu sanayi ürünlerinin laboratuar kontrolleri ve analiz metotları konusunda bilgi verilmesi.
İçerik Domatesin kimyası ve domates ürünlerinin bileşimi, domates ve domates ürünlerinde HACCP uygulaması, domates salçası üretim teknolojisi, domates ve domates ürünlerinin mikrobiyolojisi, domates suyu ve ketçap üretim teknolojisi, domates kurutma teknolojisi domates ve domates ürünlerinin önemli kalite parametreleri; Howard küf değeri, ergosterol, vizkozite, renk, v.b.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Domates Ürünleri Endüstrisine Giriş, Tarihçesi, Yetiştirme Koşulları
2 Domates Kimyası
3 Domates Kimyası
4 Domates ve domates ürünlerinin mikrobiyolojisi
5 Domates Zararlıları
6 Domates kurutma teknolojisi
7 Domates kurutma teknolojisi
8 Domates salçası üretim teknolojisi
9 Domates salçası üretim teknolojisi
10 Domates suyu üretim teknolojisi
11 Ketçap üretim teknolojisi
12 Konserve Domates Ürünleri
13 Domates ve domates ürünlerinin önemli kalite parametreleri
14 Domates ve domates ürünlerinin önemli kalite parametreleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları