Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 323BESLENME3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu ders lisans öğrencilerine besin ögeleri hakkında genel bilgiler ile özel beslenme ihtiyaçları hakkında bilgi verir. .
Ders İçeriği Beslenmeye giriş, temel besin ögeleri, beslenme statüsü, vitaminler, mineraller ve iz metaller, besin ögelerinin vücuttaki metabolizması, sindirim, özel beslenme ihtiyaçları ve diyetteki yetersizlikler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11. Besin öğelerinin insan beslenmesindeki önemini anlamak
22. Beslenme ve metabolizma arasındaki ilişkinin anlaşılması
33. Yetersiz ve dengesiz beslenme sorunları hakkında bilgi sahibi olunması
44. Beslenme ve enerji kavramı arasındaki korelasyonun kurulması
55. Beslenme konusu ile ilgili yeterli alt yapıya sahip olma
66. Besin öğelerinin metabolizmada birbiri ile ilişkilerinin anlaşılması
77. Beslenme konusunda elde edilen bilgilerin gıda mühendisliği alanına aktarımı sağlamak
88. Özel beslenme tiplerini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001        333 3
ÖK 002        333 3
ÖK 003        333 3
ÖK 004        333 3
ÖK 005        333 3
ÖK 006        333 4
ÖK 007        333 4
ÖK 008        333 4
Ara Toplam        242424 27
Katkı0000000033303

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2022-2023 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2021-2022 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2020-2021 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Yaz1HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Yaz1HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Yaz1HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Bahar1HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2016-2017 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2015-2016 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2014-2015 Yaz1HALUK ERGEZER
Detay 2014-2015 Yaz1HALUK ERGEZER
Detay 2014-2015 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2012-2013 Güz1ÖZLEM AYTEKİN
Detay 2011-2012 Yaz1RACİ EKİNCİ
Detay 2011-2012 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2010-2011 Yaz1RACİ EKİNCİ
Detay 2010-2011 Güz1SEHER ARSLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 323 BESLENME 3 + 0 1 Türkçe 2022-2023 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HALUK ERGEZER hergezer@pau.edu.tr MUH A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu ders lisans öğrencilerine besin ögeleri hakkında genel bilgiler ile özel beslenme ihtiyaçları hakkında bilgi verir. .
İçerik Beslenmeye giriş, temel besin ögeleri, beslenme statüsü, vitaminler, mineraller ve iz metaller, besin ögelerinin vücuttaki metabolizması, sindirim, özel beslenme ihtiyaçları ve diyetteki yetersizlikler. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Giriş
2 Proteinler
3 Karbonhidratlar
4 Yağlar
5 Mineral Maddeler
6 Vitaminler
7 Enerji Metabolizması
8 besin piramidi
9 besin piramidi
10 beslenme ve kalp sağlığı
11 obezite
12 özel durumlarda beslenme
13 yetersiz beslenme
14 diyet hazırlama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları