Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 321GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu Ders İle Öğrencilere Hammadde Hazırlık Makineleri, Ayırma Makineleri, Karıştırma Makineleri, Isıl İşlem Makine ve Ekipmanları, Boyut Küçültme Makineleri, Ambalaj ve Ambalajlama Sistemlerinin Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Gıda işleme makinelerinin ayrıntılı olarak ele alınması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Hammadde Hazırlık Makineleri
2Ayırma Makineleri
3Karıştırma Makineleri
4Isıl İşlem Makine ve Ekipmanları
5Boyut Küçültme Makineleri
6Ambalaj ve Ambalajlama Sistemleri

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001  5  5       
ÖK 002  5  5       
ÖK 003  5  5       
ÖK 004  5  5       
ÖK 005  5  5       
ÖK 006  5  5       
Ara Toplam  30  30       
Katkı0050050000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1RACİ EKİNCİ
Detay 2014-2015 Bahar1RACİ EKİNCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 321 GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
MUH A0212 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu Ders İle Öğrencilere Hammadde Hazırlık Makineleri, Ayırma Makineleri, Karıştırma Makineleri, Isıl İşlem Makine ve Ekipmanları, Boyut Küçültme Makineleri, Ambalaj ve Ambalajlama Sistemlerinin Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
İçerik Gıda işleme makinelerinin ayrıntılı olarak ele alınması.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıdaların işlenme yöntemleri ve makina
2 Mekanik taşıma ve iletim sistemleri
3 Ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması
4 Öğütme ve parçalama makinaları
5 Presleme ve presler
6 Filtrasyon ve seperasyon
7 Homojenizasyon
8 Isıtma teknikleri
9 Pastörizasyon ve strilizasyon
10 Evaparasyon
11 Kurutma
12 Soğutma
13 Otomasyon ve makine dizaynı
14 Makine ve kapasite ilişkisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları