Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 477MESLEKİ YABANCI DİL-I2 + 07. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Mesleğiyle ilgili yabancı dilde kelime dağarcığını geliştirme. Mesleği ile ilgili konularda okuduğunu anlayabilme ve Türkçe olarak ifade edebilme.
Ders İçeriği Yabancı dilde okuma, anlama, kaynak tarama ve yabancı dildeki metinleri Türkçeye çevirme.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mesleği ile ilgili konularda okunan İngilizce metinleri anlayabilme
2İngilizce metni Türkçeye çevirebilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001     3  5    
ÖK 002        5    
Ara Toplam     3  10    
Katkı0000020050000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11555
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 477 MESLEKİ YABANCI DİL-I 2 + 0 1 İngilizce 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL sgozkal@pau.edu.tr MUH A0211 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Mesleğiyle ilgili yabancı dilde kelime dağarcığını geliştirme. Mesleği ile ilgili konularda okuduğunu anlayabilme ve Türkçe olarak ifade edebilme.
İçerik Yabancı dilde okuma, anlama, kaynak tarama ve yabancı dildeki metinleri Türkçeye çevirme.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yabancı dilde metin çalışması: Temel gıda mühendisliği kavramları
2 Yabancı dilde metin çalışması: Temel gıda mühendisliği kavramları
3 Yabancı dilde metin çalışması:Temel gıda mühendisliği kavramları
4 Yabancı dilde metin çalışması: Isıl özellikler
5 Yabancı dilde metin çalışması: Isıl özellikler
6 Yabancı dilde metin çalışması: Muhafaza işlemleri
7 Yabancı dilde metin çalışması: Muhafaza işlemleri
8 Yabancı dilde metin çalışması: Ohmik ısıtma
9 Yabancı dilde metin çalışması: Isıl işlemler
10 Yabancı dilde metin çalışması: Isıl işlemler
11 Yabancı dilde metin çalışması: Isıl işlemler
12 Yabancı dilde metin çalışması: Gıdaların dondurulması
13 Yabancı dilde metin çalışması: Gıdaların dondurulması
14 Yabancı dilde metin çalışması: Gıdaların dondurulması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları