Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 318SU ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ3 + 06. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Su ürünlerinin kompozisyonu, Muhafaza yöntemleri, İşleme teknolojileri, Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri konularını öğretmek. .
Ders İçeriği Su ürünlerinin kompozisyonu, temel muhafaza teknikleri (soğutma, dondurma gibi). Su ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla uygulanan tuzlama, kurutma, dumanlama, marinasyon yöntemleri. Isıl işlemli konserve teknolojisi . Surimi teknolojisi, imitasyon ürünler ve yan ürünlerin değerlendirilmesi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11. Su ürünlerinin tanımı ve sınıflandırması konusunda temel bilgileri kavrama
22. Su ürünlerinin temel kompozisyonu, insan beslenmesindeki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olma
3 3. Su ürünlerinin muhafazasında kullanılan teknikler ve uygulama yöntemleri hakkında bilgi edinme
44. Su ürünlerinin değerlendirilmesinde kullanılan temel teknolojileri öğrenme
55. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik işleme teknolojileri konularında bilgi sahibi olma
66. Su ürünlerinden yeni ürün geliştirme alternatifleri becerisi kazanma
77. Su ürünlerinde kalite kontrol amacıyla kullanılan temel analiz teknikleri hakkında bilgi sahibi olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 00135           
ÖK 00244           
ÖK 003  5          
ÖK 004  5 3        
ÖK 005  5          
ÖK 006  5 4        
ÖK 007      4     3
Ara Toplam7920 7 4     3
Katkı1130101000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13339
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10220
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)199
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2013-2014 Bahar1AYDIN YAPAR


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 318 SU ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2013-2014 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. AYDIN YAPAR ayapar@pau.edu.tr MUH A02153 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Su ürünlerinin kompozisyonu, Muhafaza yöntemleri, İşleme teknolojileri, Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri konularını öğretmek. .
İçerik Su ürünlerinin kompozisyonu, temel muhafaza teknikleri (soğutma, dondurma gibi). Su ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla uygulanan tuzlama, kurutma, dumanlama, marinasyon yöntemleri. Isıl işlemli konserve teknolojisi . Surimi teknolojisi, imitasyon ürünler ve yan ürünlerin değerlendirilmesi. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Su ürünlerinin tanımı ve sınıflandırılması
2 Su ürünlerinin kompozisyonu
3 Su ürünlerinin taşınması, muhafazası ve işleme öncesi hazırlık süreçleri
4 Su ürünlerinin temel muhafaza teknikleri (soğutma ve dondurma yöntemleri vb.)
5 Su ürünlerinde basit işleme teknikleri
6 Su ürünlerinde kullanılan tuzlama ve kurutma yöntemleri
7 Su ürünlerinde dumanlama ve marinasyon yöntemleri
8 Su ürünlerinde ısıl işlemli konserve teknolojisine giriş
9 Ara sınav
10 Su ürünlerinde ısıl işlemli konserve teknolojisi uygulamaları
11 Surimi teknolojisi, emülsiyon tipi su ürünleri teknolojisi
12 Fermente su ürünleri teknolojisi
13 Havyar işleme teknolojisi, su ürünleri kullanılarak üretilen imitasyon ürünleri
14 Su ürünleri işleme atıklarının değerlendirilmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları