Hafta | Konular |
1 |
Endüstriyel mikrobiyolojinin tanımı ve tarihi gelişimi
|
2 |
Mikrobiyal hücre yapısı ve fonksiyonları
|
3 |
Mikrobiyal gelişim ve beslenme
Mikrobiyal metabolizma ve gelişme şartları
|
4 |
Biyoprosese giriş: Endüstriyel mikroorganizmalar
|
5 |
Fermantasyon ortamları,Fermantasyon sistemleri,
Primer ve sekonder metabolitler
|
6 |
Biyoreaktör çeşitleri
|
7 |
Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlerin elde edilmesi, kimyasal yapıları, spesifikliği
|
8 |
Enzim kinetiği, enzim aktivitesine etki eden faktörler
|
9 |
Mikrobiyal kaynaklardan ticari enzim üretimi ve gıda endüstrisinde kullanımı
|
10 |
Alt akım işlemleri
|
11 |
Endüstriyel prosesler ve ürünler; Alkol ve alkolik fermentasyon
|
12 |
Antibiyotik, vitamin ve amino asitlerin endüstriyel üretimi
|
13 |
Mikrobiyal enzimler, Sağlık ürünleri
Mikrobiyal biyokütle üretimi
|
14 |
Gıda ve içecek fermantasyonları,Çevre Biyoteknolojisi, hayvan ve bitki hücre kültürü
|