Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 328MEYVE-SEBZE TEKNOLOJİSİ2 + 26. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Meyve ve sebzelerin işlenmesi, değerlendirilmesi konularında öğrencilerin yeterli bilgi ve deneyimi kazanması. .
Ders İçeriği Meyve ve sebzelerin bazı biyolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri, Meyve suyu, nektar ve içeceklerin üretim teknolojileri, Domates ürünlerinin işlenmesi, Salça üretim teknolojisi, Meyve ve sebze sularının konsantre edilmesi, Isıl işlemlerde pastörizasyon ve sterilizasyon değerlerinin hesaplanması, Konserve ürünlerin üretimi, Reçel ve marmelat üretim teknolojisi, Soğukta ve dondurarak muhafaza teknolojisi, Meyve ve sebzelerin kurutma teknolojisi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve ve sebze endüstrisinde genel bilgi sahibi olur.
2Meyve –sebze bileşimini ve değişkenliğini öğrenir.
3İşleme süreç değişkenlerini öğrenir.
4Meyve sebze ürünlerinin depolanması ve mevzuatları hakkında bilgiyi öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0012553554  44 3
ÖK 0022552255  44 3
ÖK 0035554555  44 3
ÖK 0045554555   5 3
Ara Toplam14202013172019  1217 12
Katkı4553455003403

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11212
Laboratuar11222
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2023-2024 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2022-2023 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2021-2022 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2021-2022 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2020-2021 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2019-2020 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2019-2020 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2018-2019 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2018-2019 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2017-2018 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2017-2018 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2016-2017 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2015-2016 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2015-2016 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2014-2015 Yaz1SEBAHATTİN NAS
Detay 2014-2015 Yaz1SEBAHATTİN NAS
Detay 2014-2015 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2014-2015 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2013-2014 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2013-2014 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2012-2013 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2012-2013 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2011-2012 Yaz1SEBAHATTİN NAS
Detay 2011-2012 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2010-2011 Yaz1SEBAHATTİN NAS
Detay 2010-2011 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2010-2011 Bahar3SEBAHATTİN NAS


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 328 MEYVE-SEBZE TEKNOLOJİSİ 2 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ÇETİN KADAKAL ckadakal@pau.edu.tr MUH A0110 MUH B0018-03 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Meyve ve sebzelerin işlenmesi, değerlendirilmesi konularında öğrencilerin yeterli bilgi ve deneyimi kazanması. .
İçerik Meyve ve sebzelerin bazı biyolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri, Meyve suyu, nektar ve içeceklerin üretim teknolojileri, Domates ürünlerinin işlenmesi, Salça üretim teknolojisi, Meyve ve sebze sularının konsantre edilmesi, Isıl işlemlerde pastörizasyon ve sterilizasyon değerlerinin hesaplanması, Konserve ürünlerin üretimi, Reçel ve marmelat üretim teknolojisi, Soğukta ve dondurarak muhafaza teknolojisi, Meyve ve sebzelerin kurutma teknolojisi. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Meyve ve sebzelerin gıda beslenmesindeki önemi
2 Meyve ve sebzelerin bazı biyolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri
3 Meyve suyu, nektar ve içeceklerinin üretim teknolojileri
4 Domates ürünlerinin işlenmesi
5 Salça üretim teknolojisi
6 Salça üretim teknolojisi
7 Meyve ve sebze sularının konsantre edilmesi
8 Isıl işlemde pastörizasyon ve sterlizasyon normlarının hesaplanması
9 Konserve ürünlerin üretimi
10 Reçel ve marmelat üretim teknolojisi
11 Soğukta ve dondurarak muhafaza teknolojisi
12 Soğukta ve dondurarak muhafaza teknolojisi
13 Ödev sunumları
14 Meyve ve sebzelerde kurutma teknolojisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları