Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 484LISANS TEZI1 + 18. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrenciye ilgi duyduğu bir konuda bireysel çalışma becerisi kazandırmak
Ders İçeriği Her öğrenci gıda mühendisliği alanında ilgi duyduğu bir konu seçer, bu konudaki literatür bilgilerini elde eder, gerekliyse bu konuyla ilgili laboratuar çalışmalarını da yapar ve diploma çalışmasını hazırlar. Öğrenciler dönem sonunda bu çalışmayı jüri önünde sunar ve jüri üyeleri öğrencinin dersten başarılı veya başarısız olduğuna karar verir
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda Mühendiliği eğitiminde edindiği bilgiler ışığında özel bir araştırma konusu belirlemeyi öğrenir
2Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenir
3Konu üzerinde düşünmeyi, tasarım yapmayı ve/veya hipotez oluşturmayı öğrenir
4Araştırma/Tasarım konusu üzerinde bilgi toplar
5Kazanılan bilgileri sistematik şekilde bir araya getirebilme yeteneğini geliştirir
6Elde edilen bilgileri veya deneysel çalışma sonuçlarını yazılı belge haline dönüştürebilmeyi öğrenir
7Çalışma sonuçlarını başkalarına aktarma yöntemlerini öğrenir
8Topluluk karşısında sunum becerisi kazanır

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0013        4   
ÖK 002         5   
ÖK 003      3      
ÖK 0043        5   
ÖK 0055     3      
ÖK 006      3 5    
ÖK 007       45    
ÖK 008        5    
Ara Toplam11     941514   
Katkı1000001122000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler11222
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar8AYSUN YURDUNUSEVEN YILDIZ
Detay 2023-2024 Bahar7EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
Detay 2023-2024 Bahar6HALUK ERGEZER
Detay 2023-2024 Bahar5ENGİN DEMİRAY
Detay 2023-2024 Bahar4SEHER ARSLAN
Detay 2023-2024 Bahar3HAKAN KARACA
Detay 2023-2024 Bahar2YAHYA TÜLEK
Detay 2023-2024 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2022-2023 Bahar11EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
Detay 2022-2023 Bahar10HALUK ERGEZER
Detay 2022-2023 Bahar9ENGİN DEMİRAY
Detay 2022-2023 Bahar8SEHER ARSLAN
Detay 2022-2023 Bahar7HAKAN KARACA
Detay 2022-2023 Bahar6FATMA IŞIK
Detay 2022-2023 Bahar5ÇETİN KADAKAL
Detay 2022-2023 Bahar3SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2022-2023 Bahar1YAHYA TÜLEK
Detay 2021-2022 Bahar12EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
Detay 2021-2022 Bahar11HALUK ERGEZER
Detay 2021-2022 Bahar10ENGİN DEMİRAY
Detay 2021-2022 Bahar9SEHER ARSLAN
Detay 2021-2022 Bahar8HAKAN KARACA
Detay 2021-2022 Bahar7FATMA IŞIK
Detay 2021-2022 Bahar5ÇETİN KADAKAL
Detay 2021-2022 Bahar4RAMAZAN GÖKÇE
Detay 2021-2022 Bahar3SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2021-2022 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2021-2022 Bahar1YAHYA TÜLEK
Detay 2020-2021 Yaz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2020-2021 Bahar17RAMAZAN GÖKÇE
Detay 2020-2021 Bahar16ENGİN DEMİRAY
Detay 2020-2021 Bahar5SEBAHATTİN NAS
Detay 2020-2021 Bahar8EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
Detay 2020-2021 Bahar7YAHYA TÜLEK
Detay 2020-2021 Bahar6HAKAN KARACA
Detay 2020-2021 Bahar4FATMA IŞIK
Detay 2020-2021 Bahar3SEHER ARSLAN
Detay 2020-2021 Bahar2ÇETİN KADAKAL
Detay 2020-2021 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2019-2020 Yaz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2019-2020 Bahar12ENGİN DEMİRAY
Detay 2019-2020 Bahar11HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Bahar10İLYAS ÇELİK
Detay 2019-2020 Bahar9FATMA IŞIK
Detay 2019-2020 Bahar8HAKAN KARACA
Detay 2019-2020 Bahar6SEHER ARSLAN
Detay 2019-2020 Bahar5ÇETİN KADAKAL
Detay 2019-2020 Bahar4SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2019-2020 Bahar3YAHYA TÜLEK
Detay 2019-2020 Bahar2AYDIN YAPAR
Detay 2019-2020 Bahar1SEBAHATTİN NAS
Detay 2018-2019 Bahar11FATMA IŞIK
Detay 2018-2019 Bahar10HAKAN KARACA
Detay 2018-2019 Bahar9RAMAZAN GÖKÇE
Detay 2018-2019 Bahar8HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Bahar6ENGİN DEMİRAY
Detay 2018-2019 Bahar5SEBAHATTİN NAS
Detay 2018-2019 Bahar4SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2018-2019 Bahar3ÇETİN KADAKAL
Detay 2018-2019 Bahar2RACİ EKİNCİ
Detay 2018-2019 Bahar1SEHER ARSLAN
Detay 2017-2018 Bahar10FATMA IŞIK
Detay 2017-2018 Bahar9HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Bahar8ÇETİN KADAKAL
Detay 2017-2018 Bahar6SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2017-2018 Bahar2SEBAHATTİN NAS
Detay 2017-2018 Bahar1YAHYA TÜLEK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 484 LISANS TEZI 1 + 1 8 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSUN YURDUNUSEVEN YILDIZ ayurdunuseven@pau.edu.tr MUH A0171 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrenciye ilgi duyduğu bir konuda bireysel çalışma becerisi kazandırmak
İçerik Her öğrenci gıda mühendisliği alanında ilgi duyduğu bir konu seçer, bu konudaki literatür bilgilerini elde eder, gerekliyse bu konuyla ilgili laboratuar çalışmalarını da yapar ve diploma çalışmasını hazırlar. Öğrenciler dönem sonunda bu çalışmayı jüri önünde sunar ve jüri üyeleri öğrencinin dersten başarılı veya başarısız olduğuna karar verir
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tez çalışmasının hazırlanmasında uygulanacak kurallar
2 Her öğrenci için konuların belirlenmesi
3 Literatür değerlendirme tekniğinin anlatımı
4 Bilimsel metin yazım teknikleri
5 Literatür araştırma
6 Literatür araştırma
7 Derlenen çalışmanın tez formatında yazılması
8 Derlenen çalışmanın tez formatında yazılması
9 Ara sınav
10 Tez çalışmasının kontrolü
11 Tez çalışmasının kontrolü
12 Hazırlanan tezin sunulması
13 Bildirilen hataların düzeltilmesi
14 Tez çalışmasının son kontrolü
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları