Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 483TEKNİK İNGİLİZCE2 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Teknik yazım prensiplerini, gıda mühendisliğinde kullanılan kavram ve terimleri, ilgili örneklerle birlikte öğretmek
Ders İçeriği Cümlelerin yeniden ifade edilmesi, bağlamsal kaynaklar, işlev ve amacın ifade edilmesi, ilgileme cümleleri, teknik yazımı oluşturan ögeler, özet çıkarma, teknik yazılarda paragraf analizi, gıda kimyasında kullanılan terimler, gıda mühendisliğinde kullanılan temel kavramlar, gıda işleme terimleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Teknik yazımı oluşturan ögeleri öğrenme
2Özet çıkarabilme
3Teknik yazılarda paragraf analizi yapabilme
4Gıda mühendisliğinde kullanılan terimler, temel kavramlar, gıda işleme terimlerini bilme
5İngilizce’den Türkçe’ye ve Türkçe’den İngilizce’ye olmak üzere farklı tipte alanıyla ilgili metinleri çevirebilme
6Alanıyla ilgili İngilizce kendini ifade edebilme
7Araştırma yaptığı konuyla ilgili bilgilerini yazılı olarak ifade edebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0013       5    
ÖK 002        5    
ÖK 003        5    
ÖK 0043       5    
ÖK 005        5    
ÖK 0063       5    
ÖK 007        54   
Ara Toplam9       354   
Katkı1000000051000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)10220
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14228
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Güz1HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Bahar1HALUK ERGEZER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 483 TEKNİK İNGİLİZCE 2 + 0 1 İngilizce 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HALUK ERGEZER hergezer@pau.edu.tr MUH A0185 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Teknik yazım prensiplerini, gıda mühendisliğinde kullanılan kavram ve terimleri, ilgili örneklerle birlikte öğretmek
İçerik Cümlelerin yeniden ifade edilmesi, bağlamsal kaynaklar, işlev ve amacın ifade edilmesi, ilgileme cümleleri, teknik yazımı oluşturan ögeler, özet çıkarma, teknik yazılarda paragraf analizi, gıda kimyasında kullanılan terimler, gıda mühendisliğinde kullanılan temel kavramlar, gıda işleme terimleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Giriş
2 Gıda Mühendisliğinde kullanılan genel terimler
3 temel işlemlerde kullanılan terimler
4 Hayvansal ürünler teknolojisinde kullanılan terimler
5 Bitkisel ürünlerde kullanılan terimler
6 Gıda İşleme terimleri
7 Gıda muhafaza teknikleri terimleri
8 Gıda Kimyası
9 Arasınav
10 Gıda Mikrobiyolojisi
11 Gıda Alet ve ekipmanları
12 Sanitasyon
13 Gıda Mevzuatı
14 Gıda ve çevre
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları