Hafta | Konular |
1 |
Dersin yürütülmesi ile ilgili temel prensipler nelerdir? Dersin işlenişi, Sınav şekli, Devamsızlık durumu, Dersin anlatımında yararlanılacak kaynaklar, Ayırma tekniklerinin gıda mühendisliği açısından önemi.
|
2 |
Ayırma nedir? Ayırma teknikleri çeşitleri, ayırma tekniklerinin temel prensipleri, Gıda endüstrisinde uygulanan ayırma teknikleri.
|
3 |
Filtrasyon, Filtrasyon mekanizması ve uygulama şekilleri, Filtre elemanları, Basit filtrasyon düzenleri.
|
4 |
Kek filtrasyon ilkeleri, kek filtrasyonunda basınç kaybı, filtre keki mekaniği.
|
5 |
Sabit basınç filtrasyonu, Sabit debi filtrasyonu.
|
6 |
Ultrafiltrasyon, Nanofiltrasyon, Mikrofiltrasyon.
|
7 |
Eleme, Gıda endüstrisinde eleme uygulamaları.
|
8 |
Merkezkaç kuvveti etkisiyle ayırma (Santrifüj seperasyon)
|
9 |
ARA SINAV
|
10 |
Santrifüj seperasyon ayırma hızı, Klarfikasyon
|
11 |
Baktofugasyon, Seperatör çeşitleri ve yapısı.
|
12 |
Çöktürme (Sedimentasyon)
|
13 |
Yerçekimi kuvveti etkisiyle ayırma (Doğal sedimentasyon)
|
14 |
Gıda endüstrisinde sedimentasyon uygulamaları.
|