DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
UTFB 326GİRİŞİMCİLİK VE İŞ TASARIMI3 + 06. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencileri girişim fikri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilendirmek, işletme kuruluşu ve iş tasarımı konusunda gerekli bilgileri öğrencilere aktarmaktır.
Ders İçeriği Temel olarak Girişimcilik kavramının tanımı, önemi ve özellikleri; “girişimcilik” ve yeni bir işletme kurma kararının nasıl alınması gerektiği konuları, operasyonel olarak karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar ile rekabet unsurları işlenmektedir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1girişim fikri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 01            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11616
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1CELALETDİN SERİNKAN

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  UTFB 326 Dersin Adı:  GİRİŞİMCİLİK VE İŞ TASARIMI
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı :  PROFESÖR CELALETDİN SERİNKAN E-Mail:  cserinkan@pau.edu.tr, İç Hat:  296 2683,
Ders Yeri İİBF C0207,
Amaç : Bu dersin amacı öğrencileri girişim fikri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilendirmek, işletme kuruluşu ve iş tasarımı konusunda gerekli bilgileri öğrencilere aktarmaktır.
İçerik : Temel olarak Girişimcilik kavramının tanımı, önemi ve özellikleri; “girişimcilik” ve yeni bir işletme kurma kararının nasıl alınması gerektiği konuları, operasyonel olarak karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar ile rekabet unsurları işlenmektedir.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Girişimciliğin tanımı ve önemi
2 Girişimcilik teorileri
3 Girişimcinin temel fonksiyonları
4 Bireysel yaklaşım
5 Çevresel yaklaşım
6 Firma yaklaşımı
7 Ara Sınav
8 Girişimciliği etkileyen unsurlar
9 Girişimcilikle ilgili yanlışlar
10 Girişimci olmanın yararları
11 Girişimci olmanın sakıncaları
12 Kültürün girişimciliğe etkisi
13 Dünyada girişimciliğin gelişimi
14 Türkiye’de girişimciliğin gelişimi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Mehmet Marangoz, Girişimcilik, İstanbul, Beta Yayınevi, 2019.Türkçe
İbrahim DURAK,Ayşe İrmiş,lütfiye Özdemir,Girişimcilik Kültürü ve Anadolu Girişimciliğinden Örnekler,Ekin Yayınevi,Bursa 2010Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları