DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BUSI 325KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER3 + 07. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, işgücünün durumu, çalışma koşulları, sendikalaşma, toplu pazarlık ve son yıllardaki AB'deki gelişmeler ışığında, dünyada ve Türkiyede KOBİ'lerin durumunu belirleyebilmektir.
Ders İçeriği Yeniden yapılanma süreci, yeniden yapılanmayı ortaya çıkaran etmenler, yeniden yapılanmanın bölümleri, girişimcilik (iç ve dış girişimcilik), Küçük ve orta boy işletme tanımları, büyük boy işletmelerle kıyaslanması, avantajları, dezavantajları, Avrupa Birliği’nde küçük ve orta boy işletmeler, bunların özendirilmeleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1-

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Yaz1ALİ ENDER ALTUNOĞLU
Detay 2014-2015 Yaz1ALİ ENDER ALTUNOĞLU

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  BUSI 325 Dersin Adı:  KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: İngilizce Şube Dönemi :  2014-2015 Yaz
Öğretim Elemanı :  E-Mail:  İç Hat: 
Ders Yeri İİBF C0103, İİBF C0106,
Amaç : Bu dersin amacı, işgücünün durumu, çalışma koşulları, sendikalaşma, toplu pazarlık ve son yıllardaki AB'deki gelişmeler ışığında, dünyada ve Türkiyede KOBİ'lerin durumunu belirleyebilmektir.
İçerik : Yeniden yapılanma süreci, yeniden yapılanmayı ortaya çıkaran etmenler, yeniden yapılanmanın bölümleri, girişimcilik (iç ve dış girişimcilik), Küçük ve orta boy işletme tanımları, büyük boy işletmelerle kıyaslanması, avantajları, dezavantajları, Avrupa Birliği’nde küçük ve orta boy işletmeler, bunların özendirilmeleri.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Girişimcilik Kavramı
2 Girişimci ve Stratejik Yönetim
3 Kuruluş Biçimleri
4 Girişimci Ve Franchasing
5 Var Olan Bir İşletmeyi Satın Alma
6 Fizibilite Analizi
7 Sağlam bir Finansal Plan Hazırlaması
8 Vize Sınavı
9 Nakit Akışı
10 Gerilla Pazarlama Planı Oluşturma
11 Yaratıcı Reklam ve Promosyon Faaliyetleri
12 Fiyatlama ve Kredi Stratejileri
13 Global Pazarlama Stratejileri
14 E-ticaret ve Girişimcilik
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Effective Small Business Management, Tenth Edition, Scarborough, Pearson PublicationEnglish
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2019 PAU