DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ISLE 311ÜRETİM YÖNETİMİ3 + 07. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Üretim yönetimi ile ilgili temel kavramların, kuralların ve yöntemlerin öğretilmesidir. Bu derste, üretim yönetimi ve karar almada kullanılan kantitatif analiz yöntemleri incelenmektedir.
Ders İçeriği Üretim yönetiminin temel kavramları. Üretim sistemleri ve üretim Sistemlerinin sınıflandırılması. Kuruluş yeri seçimi. İşyeri düzenlemesi. Mamul tasarımı. Kapasite planlaması. İş analizleri; Metod ve zaman etüdü. Teknoloji seçimi. Tamir-bakım planlaması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Üretim yönetiminin temel kavramları, üretim sistem ve stratejilerini tanımlayabilir.
2Üretim yönetiminin firmanın işletme stratejileri içerisindeki rolünü tanımlayabilir.
3Üretim fonksiyonun diğer işletme fonksiyonları ile olan ilişkisini kavrayabilir
4Üretim sistem ve stratejilerinin işletme verimliliği üzerine etkisini açıklayabilir
5İşletme yönetiminin amaçlarına en uygun üretim sistem ve süreçlerini tasarlama konusunda görev alabilir.
6İşletme kuruluş yeri seçimi ve fabrika düzenleme çalışmalarında bulunabilir.
7Temel kapasite hesaplamalarını ve bunlara dayalı planlama işlemlerini yapabilir.
8İş analizlerine dayalı süreç ve zaman çalışmaları yapabilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06
ÖK 01333333
ÖK 02333333
ÖK 03333333
ÖK 04333333
ÖK 05333333
ÖK 06333333
ÖK 07333333
ÖK 08333333
Ara Toplam242424242424
Katkı333333

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz7MEVHİBE TÜRKMEN

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  ISLE 311 Dersin Adı:  ÜRETİM YÖNETİMİ
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 7   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı :  DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ MEVHİBE TÜRKMEN E-Mail:  mturkmen@pau.edu.tr, İç Hat:  296 2757,
Ders Yeri İİBF A0015,
Amaç : Üretim yönetimi ile ilgili temel kavramların, kuralların ve yöntemlerin öğretilmesidir. Bu derste, üretim yönetimi ve karar almada kullanılan kantitatif analiz yöntemleri incelenmektedir.
İçerik : Üretim yönetiminin temel kavramları. Üretim sistemleri ve üretim Sistemlerinin sınıflandırılması. Kuruluş yeri seçimi. İşyeri düzenlemesi. Mamul tasarımı. Kapasite planlaması. İş analizleri; Metod ve zaman etüdü. Teknoloji seçimi. Tamir-bakım planlaması.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Üretim Yönetimine Giriş
2 Üretim Yönetiminin Temel Kavramları
3 Üretim Sistemleri
4 Mamul Tasarımı
5 Kuruluş Yerinin Seçimi
6 Kuruluş Yerinin Seçimi (Devam)
7 İş Yeri Düzenleme
8 İş Yeri Düzenleme (Devam)
9 Kapasite Planlaması
10 Kapasite Planlaması (Devam)
11 İş Analizleri
12 İş Analizleri (Devam)
13 Teknoloji Seçimi
14 Tamir-Bakım Planlaması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Mahmut Tekin, Üretim Yönetimi Cilt 1Türkçe
Bülent Kobu, Üretim YönetimiTürkçe
Mahmut Tekin, Üretim Yönetimi Cilt 1Türkçe
Bülent Kobu, Üretim YönetimiTürkçe
Mahmut Tekin, Üretim Yönetimi Cilt 1Türkçe
Bülent Kobu, Üretim YönetimiTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları