Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIY 219BAHARAT BİTKİLERİ2 + 03. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Baharat bitkileri ve ekonomik önemleri konusunda bilgiler vermek.
Ders İçeriği Baharat bitkilerinin özellikleri, bileşimleri, sağlık üzerine etkileri, üretimleri ve kullanımları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1baharat bitkileirni tanımlar
2Baharat bitkileirnin insanlar için önemini anlatır
3Baharat bitkilerinin ekonomik önemlerini tartışır
4Baharat bitkilerinin üretimini açıklar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015  4 32     
ÖK 0024 5   54    
ÖK 00354  5 4     
ÖK 0044 4  5  3   
Ara Toplam18494581143   
Katkı512112311000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13226
Ödevler13226
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11313
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12626
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1ALİ ÇELİK
Detay 2013-2014 Güz1KUTRET GEZER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BIY 219 BAHARAT BİTKİLERİ 2 + 0 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
FEN B0111 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Baharat bitkileri ve ekonomik önemleri konusunda bilgiler vermek.
İçerik Baharat bitkilerinin özellikleri, bileşimleri, sağlık üzerine etkileri, üretimleri ve kullanımları
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Giriş
2 Baharat Bitkilerinden Elde Edilen Ürünler I
3 Baharat Bitkilerinden Elde Edilen Ürünler II
4 Baharat Bitkilerinden Elde Edilen Ürünler III
5 Baharat Bitkilerinin Kullanım Alanları I
6 Baharat Bitkilerinin Kullanım Alanları II
7 Baharat Bitkilerinin Kullanım Alanları III
8 Baharat Bitkileri I
9 Baharat Bitkileri II
10 Baharat Bitkileri III
11 Arasınav
12 Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği I
13 Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği II
14 Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği III
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Johannes Seidemann,2005. World Spice Plants, Spiringer.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları