Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIY 424FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ2 + 08. Yarıyıl3,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Canlı sistemlerde fermentasyonun nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi vermek.
Ders İçeriği Alkol fermentasyonu, Aminoasit Fermentasyonu, Enerji Üretimi, Kaslarda Laktik Asit Üretimi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Alkol fermantasyonunu açıklar.
2Glikoz fermantasyonunu açıklar.
3Kaslarda laktik asit üretimini anlatır.
4Enerji üretimini anlatır.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00143 2    32  
ÖK 0023 32  32 22 
ÖK 003 32 2       
ÖK 0042  32       
Ara Toplam96574 32342 
Katkı221210111110

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Arasınav12424
Sınav13939
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

3,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1CANER VURAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BIY 424 FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ 2 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi CANER VURAL canerv@pau.edu.tr FEN B0112 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Canlı sistemlerde fermentasyonun nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi vermek.
İçerik Alkol fermentasyonu, Aminoasit Fermentasyonu, Enerji Üretimi, Kaslarda Laktik Asit Üretimi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Fermentasyon Teknolojisine Giriş
2 Endüstriyel Mikroorganizmalara Genel Bakış
3 Fermentasyon ortamları ve formülasyon prensipleri
4 Sterilizasyon
5 Fermentasyon Metodolojisi, Biyoreaktörler/Fermentörler Tasarım ve Tipleri
6 Biyoreaktörler/Fermentör Bileşenleri ve Çalışma Prensipleri
7 Biyoreaktör kütle dengeleri
8 Fermentör Tipleri 1
9 Fermentör Tipleri 2
10 Fermentör Tipleri 3
11 Fermentör Tipleri 4
12 Fermentör Tipleri 5
13 Mikrobiyal Büyüme Kinetikleri
14 Downstream Processing
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev10Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları