Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BIY 417ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ2 + 07. Yarıyıl3,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Endüstriyel mikrobiyolojinin uygulama alanlarının tanıtılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Endüstriyel fermantasyon uygulamaları, Fermentasyon ürünlerini ayırma yöntemleri, Laktik asit, amino asit ve vitaminlerin üretim yöntemleri, Antibiyotik, tek hücre proteini ve alkollü içkilerin üretim yöntemleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
9Turşu, sirke, peynir ve yoğurt teknolojilerini ifade eder.
8Antibiyotik, tek hücre proteini ve alkollü içkilerin üretim yöntemlerini anlatır.
7Laktik asit, amino asit ve vitaminlerin üretim yöntemlerini anlatır.
6Kimyasal maddelerin ve organik asitlerin üretim yöntemlerini anlatır.
5Fermentasyon ürünlerini ayırma yöntemlerini uygular.
4Endüstriyel mikrobiyolojide gen mühendisliği ve enzimlerin yerini belirler.
3Mayalar ve küflerin Endüstriyel Mikrobiyoloji’de yerini belirler.
2Fermantasyon için mikroorganizma seçimi ve geliştirilmesini düzenler.
1Endüstriyel fermantasyon uygulamalarının esaslarını belirler.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 00143 2   1122 
ÖK 002 223  122 3 
ÖK 0032 23   1123 
ÖK 004 343        
ÖK 005  34 1232   
ÖK 00633 2        
ÖK 007            
ÖK 008 231        
ÖK 009            
Ara Toplam9131418 137648 
Katkı112200011010

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler111
Sınav23162
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

3,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1CANER VURAL
Detay 2022-2023 Güz1CANER VURAL
Detay 2021-2022 Güz1NAZİME MERCAN DOĞAN
Detay 2020-2021 Güz1CANER VURAL
Detay 2019-2020 Güz1NAZİME MERCAN DOĞAN
Detay 2014-2015 Güz1NAZİME MERCAN DOĞAN
Detay 2013-2014 Güz1NAZİME MERCAN DOĞAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
BIY 417 ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi CANER VURAL canerv@pau.edu.tr FEN B0112 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Endüstriyel mikrobiyolojinin uygulama alanlarının tanıtılması amaçlanmaktadır.
İçerik Endüstriyel fermantasyon uygulamaları, Fermentasyon ürünlerini ayırma yöntemleri, Laktik asit, amino asit ve vitaminlerin üretim yöntemleri, Antibiyotik, tek hücre proteini ve alkollü içkilerin üretim yöntemleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Endüstriyel mikrobiyoloji ve kültür koleksiyonları
2 Endüstriyel fermentasyon uygulamalarının
3 Mikroorganizmaların beslenme gereksinimleri, fermentasyonda kullanılan besiyerlerinin bileşimleri
4 Fermentasyon için mikroorganizma seçimi, mikroorganizmanın geliştirilmesi
5 Endüstriyel mikrobiyolojide mayalar ve küfler, muhafaza yöntemleri
6 Fermentasyon ürünlerini ayırma ve tanıma yöntemleri, biyokimya mühendisliğinin endüstriyel mikrobiyolojide uygulamaları
7 7. Fermentasyonla kimyasal maddelerin üretimi
8 8. Organik asitlerin, organik çözücülerin ve Laktik asitin fermentasyon süreçleriyle üretimi
9 Aminoasit, polisakkarit, vitamin ve antibiyotik üretimi
10 Besin maddelerinin üretimi ve Tek hücre proteini
11 Peynir ve yoğurt teknolojisi
12 Biyogaz oluşumunun biyokimyasal ilkeleri, metan bakterilerinin beslenme gereksinimleri, fitokimya ve mikrobiyoloji
13 Mikroorganizmal metal özütlenmesi, biyolojik insektisitler
14 Mikroorganizmalar yoluyla atık temizlenmesi ve değerlendirilmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları