Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 220MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ2 + 03. Yarıyıl 

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolleri, depo kontrollerini yapma ve besinleri saklama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolünü yapmak, Depo kontrolleri yapmak, Yiyecekleri depolamak, Besinleri işleyerek saklamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü Besin hazırlama ve pişirmede hijyen 2 Yemeklerden numune alma Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme 3 Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri 4 Depoların fiziki özelliklerini planlaması Depoların ısı kontrolleri 5 İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması 6 İşlenmemiş yiyecekleri depolaması 7 Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması Donmuş gıdaların depolanması
28 Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Tuzlanarak Saklanması 9 Besinlerin Baharatla Saklanması 10 Besinlerin Şekerle Saklanması 11 Besinlerin Kurutularak Saklanması 12 Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması 13 Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması 14 Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Akts iş yükü girilmemiş.
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2018-2019 Güz2FİKRET SARI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 220 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 2 + 0 2 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %90
Amaç Bu derste mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolleri, depo kontrollerini yapma ve besinleri saklama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolünü yapmak, Depo kontrolleri yapmak, Yiyecekleri depolamak, Besinleri işleyerek saklamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kalite nedir? ve kalite kavramları nelerdir?
2 Kalitenin getirileri ve kalitesizliğin getirileri nelerdir?
3 Turizm İşletmeleri Açısından Kalite
4 Gıda Kalitesine Etki Eden Faktörler
5 GIDA KALİTE KONTROL NEDİR?
6 Toplam Kalite Yönetimi
7 Vize sınavı
8 Toplam Kalite Yönetiminin (TKY) İle Geleneksel Uygulamalar Arasındaki Farklar:
9 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN İLKELERİ
10 empati nedir?
11 Müşteri Beklentileri Nelerdir ?
12 Kalite Standardı Olarak ISO’nun Gelişimi
13 HACCP sistemi nedir?
14 HACCP SİSTEMİNİN UYGULAMASINDA MUTFAK BÖLÜMÜNDE GENEL KURALLAR
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları