Hafta | Konular |
1 |
Bitkisel yağların temel kimyasal bileşimi
|
2 |
Yağasitlerinin genel yapısı, sınıflandırılması ve önemli doymuş doymamış yağasitlerinin öğrenilmesi
|
3 |
Bitkisel Yağların Sınıflandırılması Ticari öneme sahip bitkisel yağlar Hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, pamuk yağı,yerfıstığı yağı, zeytin yağı
|
4 |
Palm yağı, ayçiçek yağı, susam yağı, mısır yağı, aspir yağı, kolza tohumu yağı, keten tohumu yağı, soya yağı, kenevir yağı
|
5 |
Yağlar ve yağlı ham maddelerde bozulma, değerlendirilme ve depolama Yağlı meyvelerde bozulma Yağlı tohumlarda bozulma
|
6 |
Yağlı tohumların depolanması Yağ ekstraksiyonu, Ekstraksiyon ön işlemleri, Mekanik ekstraksiyon
|
7 |
Solvent ekstraksiyonu Kesikli ekstraktörler Sürekli ekstraktörler Yağ ekstraksiyonunda kullanılan çözücüler
|
8 |
Yağrafinasyonu Rafinasyon işlem basamakları Deguming Nötralizasyon
|
9 |
Ağartma Deodorizasyon Vinterizasyon
|
10 |
Zeytin yağ üretim teknolojisi Zeytin yağının tanıma ve sınıflandırılması Zeytinin yağa işlenmesinde ön işlemler
|
11 |
Zeytin yağı işleme teknolojisi Zeytin yağının muhafazası ve depolanması
|
12 |
Yağ hidrojenasyonu, Hidrojenasyonun esasları ve teknolojik yönleri
|
13 |
Margarin üretim teknolojisi
|
14 |
Salata ve kızartma yağları Şorteningler, Yağlarda meydana gelen oksidatif bozulmalar ve önleme yolları
|