Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 219PASTANE ÜRÜNLERİ4 + 23. Yarıyıl8

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Basit hamur ile ürün ile hazırlamak/ hazırlatmak 2. Yağlı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 3. Mayalı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 4. Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 5. Kek/ pasta hazırlamak hazırlatmak 6. Kuru pasta hazırlamak/ hazırlatmak 7. Tatlı hazırlamak/ hazırlatmak 8. Tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak/ hazırlatmak 9. Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak/yaptırmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ön Hazırlıklar /Basit Hamur ile Börekler Hazırlama
2Basit Hamur ile Börekler Hazırlama
3Ön Hazırlıklar / Milföy Hamuru Hazırlama Milföy Hamuru ile Yapılan Ürünler
4Ön Hazırlıklar / Ekmek Çeşitleri Hazırlama
5Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri Pizza Çeşitlerini Hazırlama
6Ön Hazırlıklar / Pişmiş Hamurdan Ürün Hazırlanması
7Ön Hazırlıklar / Kek Çeşitleri Hazırlama
8Yaş Pasta Hazırlama
9Ön Hazırlıklar / Kuru Pasta Hamurlarından Ürünler Hazırlamak
10Sütlü Tatlılar Meyve Tatlıları
11Özel Türk Tatlıları (Helva, Aşure vb.) Hazırlama
12Dondurma ve Sorbe Çeşitleri Uluslararası Mutfaklardan Tatlı Çeşitleri
13Ön Hazırlıklar Tart, Tartölet, Pay ve Kiş Hazırlama
14Ön Hazırlıklar Şekerleme ile Süsleme Çikolata ile Süsleme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Ödevler4624
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)14228
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)14228
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14228
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






208

8
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2SİNEM TÜRK ASLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 219 PASTANE ÜRÜNLERİ 4 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNEM TÜRK ASLAN sturk@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
İçerik Basit hamur ile ürün ile hazırlamak/ hazırlatmak 2. Yağlı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 3. Mayalı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 4. Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 5. Kek/ pasta hazırlamak hazırlatmak 6. Kuru pasta hazırlamak/ hazırlatmak 7. Tatlı hazırlamak/ hazırlatmak 8. Tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak/ hazırlatmak 9. Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak/yaptırmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Un Teknolojileri Pişirilerek yapılan hamurlardan ürünler hazırlama
2 Özleştirilerek yapılan hamurlardan ürünler hazırlama
3 Çikolatanın Kullanımı
4 Beze, Makaron yapımı
5 Kıyılarak yapılan hamurlardan ürünler hazırlama
6 Bisküvi ve Kurabiyeler Brandy Snaps, Tulip, Tuile yapımı
7 Tart-tartolet ve kiş hazırlama
8 Çırpılarak yapılan hamurlardan ürünler hazırlama
9 Yaş pasta yapımı ve dekorlama
10 Meyve Tatlıları
11 Mayalı hamurlardan ürünler hazırlama
12 Milföy hamuru hazırlama
13 Hamur tatlıları hazırlama Kadayıf Tatlısı Hazırlama
14 Sütlü tatlı yapımı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması40Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları