Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 115MESLEKİ MATEMATİK2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrenciye, mesleği için gerekli olan matematik bilgi ve becerilerini işine uygulayabilme yeterliği kazandırmak.
Ders İçeriği Temel matematik bilgisi, Matematiğin Aşçılık mesleğinde kullanımı, Kalori hesaplama, Menü maliyeti hesaplama
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 Sayılar ile ilgili uygulama yapma 2 Kümeler ile ilgili uygulama yapma 3 Ondalık kesirler ile ilgili uygulama yapma 4 Oran ve orantı ile ilgili uygulama yapma 5 Denklemler ile ilgili uygulama yapma 6 Olasılık ile ilgili uygulama yapma 7 Olasılık ile ilgili uygulama yapma 8 Menü Hazırlama ve Maliyeti hesaplama 9 Besinlerde Kalori Hesaplama 10 Menülerde Kalori Hesaplama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler2510
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)188
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)2510
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz2ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2018-2019 Güz2LEVENT KIRCA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 115 MESLEKİ MATEMATİK 2 + 0 2 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ÇAĞRI ÇAĞIRGAN ccagirgan@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrenciye, mesleği için gerekli olan matematik bilgi ve becerilerini işine uygulayabilme yeterliği kazandırmak.
İçerik Temel matematik bilgisi, Matematiğin Aşçılık mesleğinde kullanımı, Kalori hesaplama, Menü maliyeti hesaplama
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 TEMEL KAVRAMLAR
2 BÖLME
3 BÖLÜNEBİLME
4 RASYÖNEL SAYILAR
5 ONDALIK SAYILAR
6 DENKLEMLER
7 İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER
8 ÜSLÜ SAYILAR
9 KÖKLÜ SAYILAR
10 TABLO OKUMA
11 GRAFİK ÇİZME
12 GRAFİK OKUMA
13 GRAFİKLERİ YORUMLAMA
14 ŞEKİL YETENEK
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
TEMEL MATEMATİKTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları