Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 250ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste öğrencinin ziyafet yiyeceklerini hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Ziyafet organizasyonu yapmak, Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak, Out side Catering faaliyetini yapmak, Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ziyafet yemeklerinde kullanılan malzemeleri öğrenme
2Ziyafet yemeklerinde menü hazırlama
3Ziyafet yemeklerini hazırlama
4Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hale getirme
5Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama
6Uygun araç ve gereçler ile yemekleri sunuma hazırlama
7Açık büfe için kahvaltı büfesi hazırlama
7Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)188
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)166
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)166
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması818
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar2FİGEN YÜCE
Detay 2022-2023 Bahar2FİGEN YÜCE
Detay 2021-2022 Bahar2FİGEN YÜCE
Detay 2020-2021 Bahar2FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 250 ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ 2 + 0 2 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu derste öğrencinin ziyafet yiyeceklerini hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
İçerik Ziyafet organizasyonu yapmak, Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak, Out side Catering faaliyetini yapmak, Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Ziyafetin Tanımı ve Önemi
2 Ziyafet Organizasyonu, Planlanması ve Ziyafet Sözleşmesi
3 Ziyafet Menülerinin Hazırlanması
4 Ziyafet Türleri, Salon Düzenlemesi
5 Menü Çeşitleri ve Ziyafetlerde Sofra Protokolü
6 Ziyafet Organizasyonunun Yönetilmesi
7 Ziyafetlerde Ön Hazırlık Çalışmaları
8 Ara Sınav
9 Ziyafetlerde Uygulanan Servis Metotları
10 Büfe, Kokteyl ve Toplantı Organizasyonu
11 Ziyafet Fiyatlamaları
12 Maliyet ve Satışların Planlanması
13 Vejetaryen Beslenmesi
14 Vejetaryen Beslenmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları